avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesirea din indiviziune

Socrul meu, veteran de razboi a mostenit impreuna cu fratii si surorile lui mai multe suprafete de teren intra si extravilan. Care sunt pasii obligatorii pe care trebuie sa-i faca ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:47, 15 Octombrie 2012
Daca au certificat de mostenitor si titlu de proprietate vor face partaj pentru a se stabili concret ce ia fiecare din mostenire.
Daca au facut succesiunea dupa autorul lor, atunci printr-un partaj voluntar la notariat sau partaj in instanta solicita iesirea din indiviziune asupra tututror suprafetelor mostenite.
Se vor depune actele de proprietate si actele de stare civila in dovedirea calitatilor de mostenitori si a bunurilor aflate in indiviziune.
Se va face o expertiza tehnica care sa stabileasca valoarea ternurilor si daca se poate face atribuirea lor in natura catre fiecare mostenitor.
Daca terenurile nu au valori egale, ele se vor egaliza prin plata unor sulte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, suntem trei frați care am moștenit patru parcele ... Jidvei1 Jidvei1 Buna ziua suntem trei frați care am moștenit patru parcele de teren extravilan,iar unul dintre noi solicita prin instanță ieșirea din indiviziune și ar ... (vezi toată discuția)
Ieșire din indiviziune Geo57 Geo57 In urma decesului tatălui meu in 2012, am moștenit, împreuna cu unchii (3) si mătușile (4) , in județul Argeș , 17600 mp de teren extravilan si 1000 mp ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu partaj voluntar adypop adypop Mama mea a decedat in urma cu 6 saptamani.In urma decesului ar trebui sa deschidem succesiunea,la care ar trebui sa venim eu,fratele meu si tata.In urma unui ... (vezi toată discuția)