avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua!

Mama mea, R.S. a trait in concubinaj cu C.V. mai bine de 4 ani, locuind in casa acestuia. C.V. a lucrat la CFR iar acel imobil a fost oferit ca locuinta de servici si ulterior a fost cumparat de catre C.V., existand un contract de vanzare-cumparare intre cele 2 parti. Totusi acest imobil nu a fost inca intabulat. In cartea de identitate a lui R.S.este trecut ca domiciliu acest imobil, in urma unei adeverinte de primire in spatiu semnata de C.V. Problema este ca C.V. a decedat in urma cu 2 luni, iar fiica sa din prima casatorie, singurul sau copil, care este majora, doreste ca R.S. sa paraseasca imobilul, desi R.S. a investit sume considerabile de bani in renovarea acestuia si are si martori care pot sustine acest lucru.
Care ar putea fi solutia in acest caz?

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Larisa_Alina89 , utilizator 23:41, 15 Octombrie 2012
Fiica va moşteni. RS are doar un drept de creanţă asupra sumelor de bani cu care a contribuit la amenajarea imobilului. Asta, dacă poate dovedi că a contribuit.

Ok.

Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am vreun drept la casa în care locuim? eu și soțul ... cosmon2004 cosmon2004 Bună ziua, Am vreun drept la casa în care locuim? Eu și soțul meu suntem de 20 de ani împreună , 18 ani concubinaj iar ultimii 2 ani căsătoriți ... (vezi toată discuția)
La moartea concubinului ce primeste concubina zalauanca.7.salaj@gmail.com zalauanca.7.salaj@gmail.com Buna ziua cazul meu se prezinta asa; am trait in concubinaj 10 ani cu un barbat ,impreuna am cumparat o casa la tara ( eu avind in proprietate un apartament)pe ... (vezi toată discuția)
Partaj in concubinaj Ilenuta123 Ilenuta123 Buna ziua,doresc daca se poate cateva lamuriri.Dupa o convietuire in concubinaj de 8 ani ,la despartire pot primi ceva din ce am investit in locuinta ... (vezi toată discuția)