avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, Am vreun drept la casa în care locuim? Eu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, Am vreun drept la casa în care locuim? Eu și soțul ...

Bună ziua,
Am vreun drept la casa în care locuim?
Eu și soțul meu suntem de 20 de ani împreună , 18 ani concubinaj iar ultimii 2 ani căsătoriți ,avem 2 copii împreună ( unul major și unul minor ) .În timpul concubinajului a făcut act de vanzare cumpărare cu părinții săi pentru casa în care locuim. Precizez ca atât material cât și fizic am contribuit la renovarea casei. În cazul unui divorț, am vreun drept la această casa ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:22, 6 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Doar un drept de creanta, echivalent cu sumele investite.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asupra imobilului in sine nu, caci este dobandit inaintea casatoriei iar concubinajul nu creeaza aceleasi drepturi patrimoniale ca si casatoria.

Veti avea insa dreptul la o parte din contravaloarea imbunatatirilor aduse imobilului daca sunt facute in cei 2 ani de casatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj AncaMoldoveanu88 AncaMoldoveanu88 Buna ziua. Sunt casatorita de 8 ani de zile cu un barbat iar inainte sa ne casatorim am trait in concubinaj 4 ani. Vrem sa divortam Intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)
Buna seara. sunt căsătorită timp de 24 de ani cu soțul meu. ... MelaMela MelaMela Buna seara. Sunt căsătorită timp de 24 de ani cu soțul meu. Locuim împreuna cu părinții mei, casa e pe numele tatălui meu. De ceva timp avem probleme ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate în concubinaj grasunel grasunel Buna! Am si eu o intrebare;stau in concubinaj de 10 iar acum vrem sa construim o casa,bineînțeles ca va fi pe numele lui.In caz de despartire,eu ce drepturi ... (vezi toată discuția)