avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

buna seara!am si eu o intrebare,sper sa ma puteti lamurii.Acum 7 ani am divortat.dupa sentinta definitiva am plecat in strainatate la munca,la cateva luni mi-a venit acasa o hartie sa ma prezint la partaj,,fiind plecat nu am putut veni.dupa un an aflu ca fosta mea sotie a vandut apartamentul pe care il aveam impreuna,mentionez ca eram trecuti amandoi ca proprietari in titlu.vreau sa stiu dk ea a avut dreptul sa vanda apartamentul fara semnatura mea sau dk eu nu am luat parte la partaj mi-am pierdut orice drept asupra apartamentului???pot sa fac ceva ca sa imi recuperez partea?pot sa redeschid partaj dupa atatia ani?mentionez ca nu avem copii.va multumesc frumos!cristi
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 21:43, 15 Octombrie 2012
Depinde de hotararea din partaj. Ar trebui sa obtineti acea hotarare in primul rand si apoi vedeti ce e de facut.
In principiu daca ati fost citat in instanta si nu v-ati prezentat probabil ca partajul a fost admis. daca apartamentul era proprietate comuna a fostilor soti ma indoiesc ca instanta l-a atribuit in intregime fostei dv. sotii, caz in care nu ar fi avut cum sa vanda si partea dv.Cel mai bine ar fi sa verificati la Biroul de carte funciara, cartea funciara a apartamentului sa vedeti ce s-a inscris sau sa solicitati la instanta de partaj dosarul respectiv sau copie a sentintei pronuntate, asta daca mai aveti citatia cu nr. de dosar daca nu, intrebati la arhiva respectivei instante .
Un extras #informare #e la Oficiul # Ca#astru,poate clarifica situatia. In caz ca fosta sotie a fost obligata sa va #ea sulta, solutia nu o gasiti la ca#astru ci la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu sulta ion panaite ion panaite Buna ziua tuturor ! As dori si eu un ajutor va rog. Am divortat in anul 2000 iar divortul s-a facut in lipsa pentru ca fosta sotie a plecat pur si ... (vezi toată discuția)
Sulta in cartea funciara claudiufulga claudiufulga Buna ziua, Impreuna cu fosta sotie, am achizitionat prin credit PC un apartament. In urma divortului si a actului de partaj,efectuate in 2014, intregul ... (vezi toată discuția)
Sulta asupra unui imobil Iuliaraisa Iuliaraisa Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati in problema pe care urmeaza sa v-o relatez: In anul 1986 am divortat de fosta mea sotie urmand ca eu sa raman cu ... (vezi toată discuția)