Buna seara.
Asa cum poate ati auzit prin presa scrisa si audio vizuala, saptamana trecuta au avut loc niste perchezitii de amploare la persoanele implicate in traficul de fier vechi.
Nesansa a facut ca si eu sa am un astfel de vecin, la care au fost prezenti procurori, politisti si mascati. Din fericire nu sunt in relatii cu acesti vecini de mai multi ani. Problema e urmatoarea: incepand de a doua zi dupa aceasta perchezitie, membrii acestei familii vizate de aceste controale au inceput sa-mi denigreze familia, afirmand la toti cunoscutii cum ca familia mea ar fi facut sesizare si din aceasta cauza au fost ei supusi acestui control. Avand in vedere ca locuiesc in mediu rural unde nivelul de cultura este destul de redus, va dati seama cam care este atmosfera ce apasa pe umerii familiei mele.
Va rog sa ma ajutati si pe mine si sa-mi spuneti ce masuri pot sa iau, cui trebuie sa ma adresez si unde s-ar incarda aceasta defaimare adusa mie si familiei mele.
M-am adresat in cursul zilei de astazi politiei din localitate iar seful de post mi-a spus ca nu are ce sa le faca si mi-a sugerat sa ma adresez instantei, insa fapta s-ar incadra la calomnie, infractiune ce nu mai e sub incidenta codului penal si ca cel mai probabil in urma unui proces va primi o amenda pe care n-o va plati.
Vreau neaparat sa iau masuri pentru ca aceasta problema a luat o asa amploare incat lumea se uita la mine pe strada cu mai multa ura si dispret decat la acel infractor.
Atunci nu ati avea decat o singura solutie. Incercati sa faceti o adresa catre politie si sa solicitati sa vi se elibereze un raspuns din care sa rezulte ca nu dvs sunteti persoana care ati facut plangerea, iar apoi sa aratati acest raspuns vecinilor. Asa se vor calma.
Am intrebat si asa ceva in cursul vizitei mele de astazi la politie insa raspunsul a fost ca doar instanta poate cere un astfel de document prin care sa se ateste ca nu eu am facut plangerea.
Este aberant raspunsul. Se refera la Legea 677/2001 cu privire la protectia datelor cu caracter personal. Ori dvs nu solicitati informatii legate de alta persoana, si nici nu solicitati sa va fie furnizate informatii legate de persoana care a depus plangerea. Dvs solicitati doar sa va comunice ca NU DVS SUNTETI PERSOANA CARE A FACUT PLANGEREA. Este vorba de datele dvs personale nu ale altuieia.
Mergeti sau sunati la politia superioara. Adica nu la seful de post. La superiorul lui.
Sau depuneti plangere la parchet si solicitati sa se dispuna masuri impotriva lor.