avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce solutii am?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce solutii am?

Buna seara.
Asa cum poate ati auzit prin presa scrisa si audio vizuala, saptamana trecuta au avut loc niste perchezitii de amploare la persoanele implicate in traficul de fier vechi.
Nesansa a facut ca si eu sa am un astfel de vecin, la care au fost prezenti procurori, politisti si mascati. Din fericire nu sunt in relatii cu acesti vecini de mai multi ani. Problema e urmatoarea: incepand de a doua zi dupa aceasta perchezitie, membrii acestei familii vizate de aceste controale au inceput sa-mi denigreze familia, afirmand la toti cunoscutii cum ca familia mea ar fi facut sesizare si din aceasta cauza au fost ei supusi acestui control. Avand in vedere ca locuiesc in mediu rural unde nivelul de cultura este destul de redus, va dati seama cam care este atmosfera ce apasa pe umerii familiei mele.
Va rog sa ma ajutati si pe mine si sa-mi spuneti ce masuri pot sa iau, cui trebuie sa ma adresez si unde s-ar incarda aceasta defaimare adusa mie si familiei mele.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ammazon , utilizator 11:05, 16 Octombrie 2012
Daca s-au exercitat amenintari puteti face plangere penala.

In cazul in care va referiti strict doar la reputatie si onoare nu aveti decat calea instantei civile.

Organul de politie nu furnizeaza astfel de informatii pentru ca daca ar da un raspuns pentru dvs. ar putea face la fel tot satul si s-ar afla cine a facut denuntul.
Mie imi pare corect raspunsul dat de politie insa instanta nu va solicita asa ceva.
Deci, nu aveti altceva de facut decat sa negati ca ati facut denuntul si daca ei va ameninta sa depuneti plangere penala pentru infractiunea de amenintare sau pentru infractiunea de santaj ( ar putea fi vorba si de asa ceva).
Nu tot satul are probleme cu ei. Doar domnul....

Sau dl. avocat - cred ca in acest caz cei perchezitionati sunt parte in dosar nu ? Iar in acest caz, pot avea acces la dosar. Nu pot solicita sa vada dosarul la parchet ? Si atunci s-ar lamuri lucrurile ? Ar fi si asta o varianta.
Se poate să fi fost o sesizare anonimă, în urma căreia să se fi dispus percheziţia.
Opinia mea ar fi aceea să încercaţi să-i ignoraţi pe vecini şi acuzele lor, fiindcă , dacă vă adresaţi instanţei civile acest lucru vă va pune puţin pe drumuri, vor exista nişte costuri şi nu prea aveţi garanţii că veţi rezolva ceva în sensul dorit de dvs.
Sa lamurim putin lucrurile. Nu e vorba ca nu tot satul are o problema cu acesti indivizi. Tot satul stie cine sunt acestia si cu ce se ocupa. Pe mine nu ma intereseaza si nu m-a interesat niciodata cu ce se ocupa ei sau altcineva. Problema principala este ca in cei 37 de ani pe care ii am am muncit din greu sa-mi construiesc o anumita reputatie, ducand mai departe imaginea parintilor si bunicilor mei. Am terminat cu brio cursurile a doua unitati de invatamant superior din aceasta tara si chiar nu pot accepta ca niste analfabeti sa-mi stirbeasca imaginea si prestanta atat mie cat si familiei mele. Cand spun analfabeti ma refer la faptul ca nu au fost in stare sa termine nici 8 clase primare iar in momentul de fata ei nu stiu sa scrie, la propriu.
Incercati va rog sa va puneti in locul meu si sa intelegeti ce inseamna sa fii acuzat pe nedrept.
Sincer, in masura in care sansele vor fi cat de cat favorabile, intentionez sa-i actionez in instanta pe cale civila pe acesti indivizi si sa le cer daune morale, atat cat imi va permite legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntare calomnioasa KOSZTILASZLO KOSZTILASZLO Buna ziua. in urma unui conflict de munca am fost cercetat de catre 4 din persoanele de conducere a bancii unde am lucrat, respectiv dir regional, dir ... (vezi toată discuția)
denuntare a unei situatii neadevarate la organele de politie..?? Manole Dumitru Manole Dumitru Daca o persoana face unele afirmatii cu caracter denuntator impotriva unei persoane, deasemeni aceleasi afirmatii, si prin unele precizari intr-un dosar al ... (vezi toată discuția)
Filmare cu camera ascunsa intr o banca CORTEX CORTEX Buna ziua. Am speta urmatoare. Fiind angajat al unei banci am fost convocat la cercetare disciplinara. Cercetarea s a facut la etajul unu al bancii, deci pe ... (vezi toată discuția)