avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitii Publice - Reluarea competitiei
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitii Publice - Reluarea competitiei

Achizitorul deruleaza un acord cadru cu 3 operatori, atribuirea contractelor subsecvente se face prin reluarea competitiei , anume, prin solicitarea furnizorilor de a trimite prin fax oferte de pret, intr-un termen stabilit de achizitor .
Comunicarea castigatorilor se face catre fiecare participant doar cu produsele declarate castigatoare individuale ale fiecarui ofertant, neexistand un proces verbal cu toate preturile ofertate de cei 3 furnizori pentru a asigura transparenta procedurii de adjudecare.
In acest sens, ce poate invoca legal un furnizor prezent in acordul cadru ,din punct de vedere al achizitiilor publice, pentru ca procedura de reluare a competitiei sa se desfasoare prin depunerea ofertelor in plic si deschiderea acestora sa aiba loc public , la o ora stabilita de unitatea achizitoare ?
Poate fi contestata o procedura derulata ca mai sus ?
Odata facuta comunicarea castigatorilor, poate unul din participantii ofertanti sa solicite procesul verbal de deschidere si adjudecare al ofertelor ?

Va multumesc anticipat !



Cel mai recent răspuns: Nootropic , utilizator 22:14, 16 Octombrie 2012
Nu poate fi contestata modul de derulare a etapelor unei proceduri derulata deja. Daca aveati obiectii, trebuia sa o contestati in 5/10 zile de la publicarea ei pe SEAP.

Aveti dreptul in schimb, conform art.255, 256,256^1 din OUG 34 sa notificati autoritatea sau sa contestati la CNSC ca nu vi s-a transmis rezultatul in conformitate cu art.207 din OUG 34, daca este cazul.
Va multumesc . Poate achizitorul refuza aceasta solicitare de a emite procesul verbal de deschidere, evaluare si adjudecare, pe motiv ca nu este stipulat acest pas in caietul de sarcini ? Sau este general valabil ca autoritatea contractanta trebuie sa transmita acel proces verbal complet si nu o lista a produselor castigate de fiecare furnizor in parte, eu in calitate de participant la competitia de reofertare necunoscand ce castiga ceilalti ofertanti .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord cadru Grigore Carmen Grigore Carmen Care este procedura de reofertare pe acord-cadru? Va multumesc... (vezi toată discuția)
Achizitii publice- lipsa invitatie licitatie electronica MARIACCS MARIACCS Buna ziua, Solicit ajutor .Firma pe care o reprezint a participat la o licitatie publica.In urma deschiderii ofertelor ni s-a transmis doar un proces verbal ... (vezi toată discuția)
Contestatie achizitie directa claniros7 claniros7 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca ati intalnit situatia ca in cadrul unei incredintari directe la s-a facut comunicarea rezultatului ofertantilor unul ... (vezi toată discuția)