avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice acord cadru
Discuție deschisă în Achiziţii publice

acord cadru

Care este procedura de reofertare pe acord-cadru? Va multumesc...
Cel mai recent răspuns: gigi_ilie2004 , utilizator 22:50, 10 Aprilie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Pentru reofertarea referitoare la incheierea contractelor subsecvente nu ai cum sa soliciti public oferte ca la o prcedura de lic deschisa sau cerere de oferte. reofertarea poate fi facuta prin:
1. reofertare prin metoda clasica:
"(2)Autoritatea contractantă are dreptul de a atribui contracte de achiziţie publică subsecvente unui acord-cadru încheiat cu mai mulţi operatori economici:
a)fie fără reluarea competiţiei;
b)fie prin reluarea competiţiei între operatorii economici semnatari ai acordului-cadru.
(3).......................
(4)Autoritatea contractantă are dreptul de a atribui contracte de achiziţie publică în condiţiile prevăzute la alin. (2) lit. b):
a)fie respectând elementele/condiţiile prevăzute în acordul-cadru;
b)fie, dacă nu toate elementele/condiţiile au fost clar prevăzute în acordul-cadru, prin detalierea acestora sau prin utilizarea, dacă se consideră necesar, unor alte elemente/condiţii prevăzute în caietul de sarcini elaborat pentru încheierea acordului-cadru respectiv." art 149 OUG 34/2006
Art. 150
În cazul prevăzut la art. 149 alin. (4) lit. b), autoritatea contractantă are obligaţia de a relua competiţia respectând următoarea procedură:
a)pentru fiecare contract ce urmează a fi atribuit, autoritatea contractantă consultă în scris operatorii economici semnatari ai acordului-cadru respectiv;
b)autoritatea contractantă fixează un termen limită suficient pentru prezentarea ofertelor, în acest sens având obligaţia de a ţine cont de aspecte precum complexitatea obiectului şi timpul necesar pentru transmiterea ofertelor;
c)ofertele se prezintă în scris, iar conţinutul lor rămâne confidenţial până când termenul limită stipulat pentru deschidere a expirat;
d)autoritatea contractantă atribuie fiecare contract ofertantului care a prezentat cea mai bună ofertă, pe baza criteriului de atribuire precizat în documentaţia în temeiul căreia a fost încheiat acordul-cadru"

2. organizarea unei licitatii electronice in SEAP la care participa doar promitentii furnizori/prestatori/executanti semnatari ai acordului cadru.

Atentie! reluarea competitiei la semnarea contractelor subsecvente poate fi facuta doar daca in anuntul initial si in documentatia de atribuire a procedurii in urma careia s-a inceheiat acordul cadru, a fost prevazuta reluarea competitiei.
Si ce se intampla daca la reofertare nu se prezinta niciunul dintre operartorii economici care au semnat acordul cadru?
Art 70 alin.(2) din HG 925/2006:
În cazul în care operatorul economic, căruia autoritatea contractantă îi transmite o
solicitare pentru încheierea unui contract subsecvent, nu are capacitatea de a răspunde acestei solicitări din propria sa culpă, autoritatea contractantă are dreptul de a initia o nouă procedură de atribuire pentru achizitionarea întregii cantităti necesare numai în cazul în care:
a) acordul-cadru este încheiat doar cu operatorul economic respectiv; sau
b) desi acordul-cadru este încheiat si cu alti operatori economici, nici acestia la
rândul lor nu au capacitatea de a răspunde solicitării respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord cadru sau contract de achizitie publica? geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Care e diferenta intre un acord cadru si un contract de achizitie publica (in cazul contractelor de lucrari se poate incheia oricare din cele ... (vezi toată discuția)
Interpretare art. 67 alin. (1) lit. a) ipotez a 2-a teza ultima RoloTomassi RoloTomassi [b]din HG 925/2006[/b] Art. 67 (1)Prin încheierea unui acord-cadru, autoritatea contractantă îşi asumă, faţă de operatorul/operatorii ... (vezi toată discuția)
Acord cadru online ibitza78 ibitza78 Am un acord cadru, online, cu mai multi operatori, fara reluarea competitiei, 93 loturi medicamente. Sunt in etapa de evaluare financiara si pe mai multe ... (vezi toată discuția)