avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Acord cadru online
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Acord cadru online

Am un acord cadru, online, cu mai multi operatori, fara reluarea competitiei, 93 loturi medicamente.

Sunt in etapa de evaluare financiara si pe mai multe loturi am mai multi ofertanti cu acelasi pret (fie ca este locul 1 sau alt loc in clasament). Am cerut reofertare de pret pt cei cu preturi egale si au raspuns fie ca isi mentin pretul in continuare, fie au licitat alte preturi. In continuare sunt in aceeasi situatie (adica mai multi ofertanti pe acelasi loc).

In Fisa de date este mentionat
"Autoritatea contractanta va incheia acordul-cadru cu toti operatorii participanti la procedura care au oferte admisibile.

In cazul in care ofertele clasate pe acelasi loc au preturi egale, autoritatea contractanta va solicita clarificari prin intermediul SEAP, in vederea
incarcarii electronice de catre operatorii economici de documente care contin noi preturi; noile preturi ofertate nu trebuie sa afecteze pozitiile
superioare in clasament ocupate de ceilalti ofertanti, acestea putand fi imbunatatite decat pana la nivelul pretului ofertat de operatorul clasat pe
locul anterior
."

Ce se poate face in aceasta situatie? Nu vreau sa anulez loturile in cauza pt ca sunt foarte multe si la o noua procedura pot ajunge in aceeasi situatie. Se resping ofertele care nu si-au imbunatatit oferta si sunt pe aceeasi pozitie cu alti ofertanti? Se accepta toate ofertele admisibile, chiar daca au aceeasi pozitie in clasament? Dar ce fac cu cele care au acelasi pret pe locul 1?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Canciu , Avocat 18:07, 9 Septembrie 2014
eu zic ca doar castigatorii trebuie sa isi modifice ofertele , ca sa fie unul singur pe primul loc. Cum faceti acord cadru cu mai multi ofertanti fara reluarea competitiei? Care este motivul pentru care selectati mai multi ofertanti? Cum atribuiti contractele subsecvente? Va intreb deoarece sunt interesat personal, eu lucrez si in domeniul achizitiilor publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord cadru Grigore Carmen Grigore Carmen Care este procedura de reofertare pe acord-cadru? Va multumesc... (vezi toată discuția)
Achizitii publice - reluarea competitiei Nootropic Nootropic Achizitorul deruleaza un acord cadru cu 3 operatori, atribuirea contractelor subsecvente se face prin reluarea competitiei , anume, prin solicitarea ... (vezi toată discuția)
Oferte egale on-line maria_5 maria_5 Va rugam sa ne precizati cum procedăm in cazul in care doua sau mai multe oferte clasate pe primul loc au preţuri egale urmare a ofertarii online la o ... (vezi toată discuția)