avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor - cesiune
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor - cesiune

cum poate fi atacat un contract de cesiune de drepturi de autor? compania care a cedat drepturile e acum in insolventa si nu plateste
Cel mai recent răspuns: Ropatent , Consultant proprietate industriala 15:42, 5 Decembrie 2012
situatia de fapt expusa este neclara- de ce ar trebui compania cedenta sa plateasca drepturile din moment ce ea le-a cedat unui tert si prin urmare tertul trebuie sa plateasca? cred ca v-ati exprimat gresit. reveniti cu mai multe detalii.

in cazul in care cesionarul debitor (cel care a primit drepturile si e obligat la plata) este in insolventa, ar trebui ca cedentul creditor (cedentul dr de autor) sa se inscrie la massa credala sa-si recupereze prejudiciul.
In primul rand, trebuie sa va indreptati impotriva societatii care a preluat drepturile, iar,in paralel, sa va inscrieti la masa credala a societatii cesionare, daca pana la momentul incheierii contractului de cesiune trebuia sa va remunereze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntare contract nramona nramona Buna ziua! Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat. Am incheiat un contract de cesiune de creanta, anterior insolventei, cu o firma care in momentul de fata se ... (vezi toată discuția)
Raspunderea contractuala - contracte cesionate Herra_ Herra_ Ma intereseaza daca societatea care a dat spre executare contractele ( contracte pe care le-a castigat in licitatie publica) mai are vreo raspundere, si pana ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta- debitorul cedat fiind in insolventa Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema, daca este posibil: se incheie un contract de cesiune de creanta intre doua societati. Impotriva ... (vezi toată discuția)