avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Pagubit!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Pagubit!

Buna ziua! Rog frumos persoanele competente sa ma ajute cu un raspuns sau un sfat! Am inchiriat un spatiu unei societati care a infiintat un bar! Contractul este unul tip/standard( pe o perioada de 3 ani), adica el se obliga ca locatar sa isi puna pe numele lui toate utilitatile( gaze, apa, energie electrica) sa le plateasca la timp si sa-mi vireze chiria mentionata intr-un cont stipulat in contract. El nu si-a indeplinit nici macar una din aceste obligatii, ba mai mult s-a folosit de curentul si apa din imobilul meu, promitand ca in scurt timp isi va trece tot pe numele firmei. Am fost ingaduitor cu el si am acceptat termenele pe care el ni le promitea de fiecare data. Acum, aceasta firma refuza sa-mi plateasca facurile la utilitati si chiria, ba mai mult vrea sa rezilieze si contractul. Cum nu am ajuns la o cale amiabila, cu siguranta comform contractului se vor rezolva pe cale judecatoreasca. Stiu ca pe firma nu are nimic de valoare pt a recupera din paguba. Vreau sa stiu daca isi poate baga firma in insolventa raspunde el ca administrator pe persoana fizica? Si daca voi ajunge sa castig acest proces, si nu am bunuri sau bani de recuperat de la el, vroiam sa stiu daca el va plati cumva pt fapta sa, sau va scapa? Cum va fi tras la raspundere? PS. El inca mai ocupa acest spatiu "ilegal" dupa cum scrie in contract el se rezilia de la sine daca acesta nu platea utilitati sau chirie. Iar daca el va incerca sa plece fara acordul meu cu lucrurile din bar(lazi frigorifice, mese si tot ce detine el acolo) eu il pot opri? Pot chema Politia ca nu si-a respectat contracul si vrea sa fuga? Ce e de facut? Ajutati-ma va rog cu un sfat! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: online_eu , utilizator 11:56, 16 Octombrie 2012
inainte ca ei sa rezilieze contractul ar fi bine sa ii notificati/chemati la conciliere- fie la un avocat sau mediator , pentru a arata buna credinta de care ati dat dovada dvs. si pentru a consemna si punctul lor de vedere...caci ''vorba zboara dar scrisul ramane..''
Cu toata stima, domnule avocat, insa el refuza sa raspunda la telefon, dar sa mai vina in fata unui eventual impaciuitor. E clar ca totul a fost cu rea credinta de la bun inceput. El ne-a facut un "contract de teapa", iar eu l-am semnat!. Eu chiar nu pot sa cred ca nu este nimic de facut in cazul celor ca ei....asa putem toti sa ne facem o mica afacere, si sa dam teapa, ca vorba aceea tot scapam, nu? Va rog sa imi dati un alt sfat, pt ca pe cale amiabila cu el nu ne putem intelege...nici macar nu isi mai face aparitia la bar( barul este inchis pt "inventar"), si nici la tel nu mai raspunde. Practic noi nu mai dam de el. Ce este de facut!?? Va mutumesc mult pt raspuns!
Mentionati va rog data incheierii contractului de inchiriere si daca acesta a fost sau nu inregistrat si la fisc.
da, desigur. eu platesc impozit pe venit (veniturile pe care nu le-am incasat, evident). contracutl este inceput cu 1mai anul curent..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli intretinere , contract de inchiriere alina240 alina240 In calitate de SC doresc sa inchiriez un spatiu comercial de la o alta firma. Cladirea este compusa din mai multe incaperi, eu urmand sa inchiriez doar o parte ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere spatiu comercial AlexEndo AlexEndo Buna ziua ! Parintii mei au un spatiu comercial pe care l-au inchiriat iar chiriasii nu au platit chiria din august (chiriasii fiind o societate ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comercial ildan ildan bunaziua -sant un nou utilizator al acestui forum . As avea nevoie de cateva sfaturi sau pareri cu care sper sa-mi rezolv problemele cu chiriasul ... (vezi toată discuția)