avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Alte costuri incluse in factura de leasing
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Alte costuri incluse in factura de leasing

Am in desfasurare un contract de leasing iar de la inceputul anului din 2 in 2 luni gasesc pe factura lunara cheltuieli de recuperare. Am sunat la firma de leasing si am aflat ca aceste cheltuieli sunt percepute de o firma de recuperari pe ai caror angajati nu i-am vazut si nu am discutat cu ei. Ce este de facut si cui ma pot adresa OPC sau instantei de judecata? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: rfanel , utilizator 11:04, 19 Octombrie 2012
Intrucat este vorba de perceperea unor costuri suplimentare fata de contractul initial va sfatuiesc sa formulati o plangere catre OPC urmand ca inspectorii OPC sa analizeze legalitatea perceprii acestor costuri de la dvs in functie de contractul incheiat si de legislatia in domeniu - OG 51/1997
Dar daca acesti angajati nu au intreprins nici o activitate ,nu mau contactat si nu au nici un document privitor la facturile si chitante platide mine nu comit un abuz?
Atata timp cat nu sunteti in procedura de executare silita, in cadrul careia va sunt imputabile si costurile de recuperare, acele taxe nu au o baza legala si pot fi contestate (initial la ANPC, ulterior daca e cazul si in instanta).
Acest S.R.L. respectiv firma de recuperari,avea dreptul sa-mi foloseasca datele cu caracter personal fara acordul meu iar firma de leasing nu a incalcat prevederile art. in care este prev. CONFIDENTIALITATEA si PRELUCRAREA DATELOR? Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de recuperare in factura de leasing rfanel rfanel Am in desfasurare un contract de leasing iar de la inceputul anului din 2 in 2 luni gasesc pe factura lunara cheltuieli de recuperare. Am sunat la firma de ... (vezi toată discuția)
Contract leasing preluat de o societate de recuperare ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua! O societate comerciala a contractat printr-un leasing un autoturism in decembrie 2005. Au fost platite ratele pana in mai 2009 iar in ianuarie 2010 ... (vezi toată discuția)
Executare silita rfanel rfanel Din anul 2007 am in derulare un contract de leasing iar in luna martie 2012 am avut neplacerea sa constat ca incerc sa fiu executat silit. Am depus contestatie ... (vezi toată discuția)