avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Din anul 2007 am in derulare un contract de leasing iar in luna martie 2012 am avut neplacerea sa constat ca incerc sa fiu executat silit. Am depus contestatie la executare si am consultat dosarul existent la arhiva judecatoriei. Aici am constatat ca incercarea de executare silita era facuta in baza unor facturi achitate anterior pronuntarii instantei asupra incunviintarii executarii silite. Deasemeni prin factura emisa de firma de leasing am fost nevoit sa achit si suma de 1416,43 lei ca cheltuieli de recuperare percepute de o firma de recuperari. Intrucat am termen la sf acestei luni as dori sa cunosc daca pot percepe o dobanda la aceasta suma si care este temeiul legal,intrucat suma este nereala si nejustificata iar eu am fost obligat sa o achit. Deasemeni as dori sa cunosc daca in aceasta faza ma pot ridica cu pretentii impotriva firmei de leasing intrucat aceasta,in calitate de proprietar al autoturismului,nu a solicitat,nu a recuperat si nu mi-a restituit taxa de prima inmatriculare achitata cu tva in luna decembrie 2007 si daca la aceasta pot percepe dobanda cu care eu achit ratele de leasing.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:38, 29 Mai 2012
Nu ati precizat concret hotararea dispusa de instanta de judecata
Daca instanta de judecata a admis cererea si a dispus in sarcina dvs sa achitati suma mentionata,pe cale de consecinta nu detineti temei legal pentru a solicita dobanda la suma dispusa de instanta de judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut neplatit mihaiii mihaiii Buna Ziua! Tatal meu a facut un imprumut la banca Raiffeisen. Imprumutl a fost facut pe cardul pe care isi primea salariul... Valoarea imprumutului a fost ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva la taxa de prima inmatriculare, lipsa mentiune in hotararea judecatoreasca rfanel rfanel Astazi am primit hotararea prin care am castigat recuperarea taxei de prima inmatriculare dar am constatat ca instanta nu face referire si la recuperarea ... (vezi toată discuția)
Sfaturi rezolvare litigiu DuracIonel DuracIonel Buna ziua, In anul 2007 am achizitionat un autoturism in leasing de la o firma de profil,in martie 2011 m-am trezit cu o persoana de la aceasta firma care a ... (vezi toată discuția)