Buna ziua,lucrez la o firma (cafenea) si a trebuit sa ma operez,am primit concediu medical si intre timp am primit vestea ca trebuie sa-mi dau demisia ca nu ma poate astepta sa ma fac bine ( doar in Romania se putea intampla )..intrebarea mea este cum trebuie sa fie foaia pe care eu trebuie sa o semnez ca sa pot beneficia de ajutorul de somaj?am inteles ca daca imi dau demisia nu beneficiez de somaj! incetarea CIM din ambele parti? astept un raspuns de la cineva care stie! va multumesc mult..astazi trebuie sa merg!! o zi buna tuturor.
Daca va dati demisia sau se inceteaza c.i.m. cu acordul partilor nu se poate beneficia de somaj .. Tot conform Codului Muncii si in perioada concediului medical exista posibilitatea incetarii raportului de munca .. situatiile permise sunt : concedierea pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca c.i.m sa inceteze din motive neimputabile dvs., adica nu prin demisie, concediere pe motive disciplinare sau acordul partilor.