avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare CIM in cursul concediului de sarcina/lauzie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare CIM in cursul concediului de sarcina/lauzie

Buna seara,

Sunt in concediu de sarcina si lauzie, iar angajatorul si-a exprimat dorinta de a inceta CIM cu acordul partilor (cu plata unor salarii compensatorii), intrucat firma urmeaza sa isi inceteze activitatea din luna octombrie.

Trecand peste faptul ca nu inteleg de ce nu s-ar dori incetarea CIM la declararea insolventei, va rog sa-mi spuneti care ar fi implicatiile incetarii CIM in cursul acestui concediu medical:
- zilele restante pana la 126 (abia am consumat vreo 20...) se vor pierde?
- intrucat va trebui ca eu sa depun cererea de incetare CIM, la acel moment intru in concediu de maternitate sau se pierde acest drept?
- este obligata firma sa astepte declararea insolventei pana la sfarsitul concediului de sarcina si lauzie?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: v_florina , utilizator 10:28, 21 Septembrie 2011
Revin cu o intrebare: daca as fi concediata ca urmare a incetarii activitatii firmei, as fi eligibila pentru somaj la sfarsitul CCC?
Daca tot isi inceteaza activitatea nu vad rostul incetarii cu acordul partilor ... art.55 lit.b C.mun. nu va da posibilitatea sa beneficiait de somaj.

Numai concedierea pentr motive neimputabile salariatului da posibilitatea acestuia de a beneficia de somaj ... in speta, concedierea dvs la data incetarii activitatii societatii va da posibilitatea de a beneficia de somaj.

Codu Muncii revede ca pe perioada concediului medical salariati nu pot fi concediati , excepte facand cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

In speta, angajatorul va considera ca formularea cererii de incetarea a c.i.m. in baza art.55 lit.b drept o renuntare voluntara a dvs la beneficiul art. 60 alin. (1) lit. a) din Codul muncii si va urma cursul normal al procedurilor legate de incetarea c.i.m.. In acest caz, el va va achita indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca pana la data incetarii raportului de munca convenite de parti.
Multumesc pentru raspuns. Nici eu nu vad rostul incetarii cim cu acordul partilor, cu atat mai mult cu cat procedura de insolventa va dura cel putin pana in decembrie, data la care concediul meu medical se termina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere co cu cm si a cerere de incetare cu 55 b sadaka sadaka Cum se procedeaza in cazul in care un salariat are cerere de incetare cu 55 lit. b) si vine cu un concediu medical care depaseste data incetarii, se inceteaza ... (vezi toată discuția)
Incetare cim girbeaelena girbeaelena Este posibil ca CIM - ul sa fii incetat cu data de 29.11. 2013 in conditiile in care mi-am dat demisia cu acordul partilor conf. art. 55 lit. B in data de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului NicoletaFulias NicoletaFulias Buna, As dori sa stiu ce am de facut in cazul in care vreau sa fac un copil si nu am mai muncit muncit in tara de la 01.01.2013. La 31.12.2012 mi s-a desfacut ... (vezi toată discuția)