avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

daca sunt in timpul concediului medical pot fi dat in somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:02, 1 Septembrie 2017
Numai daca concedierea a avut loc pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
firma este in continuare functionala
si ce drepturi am cand sunt in concediu medical
pot refuza somajul in caz?
Potrivit art.60 alin.1 lit.a C.,mun., concedierea salariatilor nu poate fi dispusa pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii.

Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii. (art.60 alin.2 C.mun.).

Puteti sa nu va depuneti actele pentru somaj.
ultima intrebare
daca am facut somaj amiabil pierd drepturi?sau pot sa reglementez cumva?
Nu exista somaj amiabil. Explicati ce anume ati semnat.

Alte discuții în legătură

Itm vmarius30 vmarius30 Care sunt condițiile in care pot fi concediat de un angajator (ținând cont ca sunt in perioada de concediu ,iar eu nu mi-am depus demisia (vezi toată discuția)
Preluat de alta firma in timpul concediului medical gluten gluten Societatea unde lucrez,o preea o alta firma .Eu sunt in concediu medical (am suferit un AVC ) .Am inteles ca tot personalul o sa treaca pe somaj...Eu am toata ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea contractului de munca dupa terminarea concediului medical stefan1901 stefan1901 Buna ziua, doresc sa imi spuneti si mie este posibil desfiintarea contractului de munca dupa ce am iesit din concediu medical. Am fost in medical timp de 1 ... (vezi toată discuția)