avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintarea contractului de munca dupa terminarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintarea contractului de munca dupa terminarea concediului medical

Buna ziua, doresc sa imi spuneti si mie este posibil desfiintarea contractului de munca dupa ce am iesit din concediu medical. Am fost in medical timp de 1 luna si jumatate si am inteles ca angajatorul ar vrea sa ma dea afara. Este posibila aceasta chestie? Este vreo lege care ii interzice acest lucru ? Va rog sa ma ajutati. O zi buna !!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:06, 24 Ianuarie 2014
La incetarea concediului medical , exista posibilitatea ca angajatorul sa decida concedierea salariatului in cauza.

Protecția salariatului exista numai pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii, exceptie fiind cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii. (art.60 alin.1 lit.a si alin.2 C.mun.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj mihai dumitru mihai dumitru daca sunt in timpul concediului medical pot fi dat in somaj? (vezi toată discuția)
Fiind in concediu medical patronul poate sa iti incheie contractul de muncĂ mariamoldoveanu mariamoldoveanu Buna ziua. Am inteĺes de LA colegele mele ca persoanele care sunt CONCEDIU MEDICAL LI SE INCHEIE IE CONTRACTUL DE MUNCA . EXISTĂ POSIBILITATEA CA UN ... (vezi toată discuția)
Itm vmarius30 vmarius30 Care sunt condițiile in care pot fi concediat de un angajator (ținând cont ca sunt in perioada de concediu ,iar eu nu mi-am depus demisia (vezi toată discuția)