avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revocare decizie de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revocare decizie de concediere

stie cineva dac revocarea deciziei de concediere este agreata. Avand în vedeere faptul ca revocarea nu este reglementata de codul muncii (ce putin eu nu am gasit) totusi în cazul în care o decizie de desfacere a CIM , disciplinar, este lovita de nulitate ...din diverse motive, decizie atacata în instanta si angajatorul revoca aceasta decizie înainte ca instanta sa dispuna. Adica. revoca acea decizie, repune angajatul în situatia anterioara situatie în care litigiul ramane fara obiect. vi se pare corecta aceasta procedura. astept sugestii si pareri. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:18, 16 Octombrie 2012
Buna ziua,

eu am procedat in acest fel iar procesul a ramas fara obiect. Dupa aceeaam refacut deciziile pentru ca initial ele erau nule. Exista opinii si in sensul ca revocarea deciziei ar trebui sa fie insotita si de acordul angajatului dar eu nu sunt de acord cu aceste opinii.
Oricum, in masura in care deciziile dvs sunt nule trebuie sa faceti un act de dispozitie in dosar astfel incat sa va miminizati pierderile.

Av. Costi Boncu
Da, poate sa revoce acea decizie de concediere ... Revocarea deciziei poate interveni chiar dupa sesizarea instantei cu solutionarea contestatiei impotriva deciziei de concediere. Dupa ramanerea definitiva a hotararii instantei de mentinere a deciziei de concediere nu se mai poate revoca intrucat s-ar incalca principiul autoritatii de lucru judecat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare decizie concediere disciplinara ginnyy ginnyy Angajatorul revoca decizia de incetare disciplinara a CIM, 2 luni mai tarziu dupa emiterea acesteia si incetarea Cim. Ce se intampla cu perioada cuprinsa ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere disciplinara toushou toushou Buna ziua, supun o problema atentiei dumneavoastra. Pe 16 noiembrie am fost convocat la sediul central al unei multinationale, unde mi s-a comunicat o ... (vezi toată discuția)
Revocarea unei concedieri implica un nou contract de munca? tusu tusu Buna seara, se da urmatoarea situatie: angajat concediat disciplinar. dupa cateva zile, angajatorul emite o revocare a deciziei de concediere, dandu-si ... (vezi toată discuția)