avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu prenatal neplatit de angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu prenatal neplatit de angajator

Buna ziua
Sunt angajata la o firma de constructii aflata in insolventa . Ma aflu in concediu medical de 3 luni si acum am intrat in concediu prenatal . Angajatorul nu mi-a platit drepturile salariale , respectiv concediile medicale .
Va rog sa-mi spuneti daca faptul ca este in insolventa ii da dreptul de a nu-mi plati concediile ?
Exista o autoritate la care sa ma pot adresa ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: laviniaanton , utilizator 16:16, 22 Octombrie 2012
Multumesc.
in continuare sunt in razboi si in acest moment doresc sa aflu daca firma ( care este in insolventa si are datorii la bugetul de stat ) poate ridica banii pe concediile mele .
Mi-se spune ca primesc " refuz la plata " de la CSAS.
Multumesc
laviniaanton


...chiar daca firma nu are pronuntata nici insolventa nici falimentul.


Mai devreme ati spus ca firma este in insolventa. Care este pana la urma situatia firmei?
Daca firma nu este in insolventa, atunci veti primi refuz la cererea dvs la CAS.
Firma este in proces nefinalizat de insolventa ( faliment ). Figureaza in continuare cu 18 angajati . Eu predau in continuare concediile medecala la societate in schimb nu incasez nimic si nu fac altceva decat sa cresc datoria lor fata de mine .
La solicitarea mea de a se duce la CNAS si a incasa concediile mele medicale imi raspund ca nu le pot incasa datorita " refuzului la plata " din cauza datoriilor la bugetul de stat.
Sunt deja 3 lunii de medical care nu mi-au fost achitate .
Ce ma sfatutii ?
Multumesc
Mergeti si vorbiti la Casa de Asigurari de Sanatate ... vedeti ce solutie va dau acestia ..

Alte discuții în legătură

Cum pot sa-mi recuperez banii neplatiti de angajator pentru concediul de maternitate? xoiulia xoiulia Buna ziua, Am nascut pe data de 16.06.2016. Angajatorul meu, SC Arena Adnin nu mi-a platit drepturile salariale pe perioada concediului de maternitate. Am ... (vezi toată discuția)
Ce pot face daca nu mi s-a platit concediul medical? amelia20100 amelia20100 ce pot face daca nu mi s-a platit concediul medical?mentionez ca firma este in proces de insolventa. (vezi toată discuția)
Firma in fliment, angajat in concediu de risc maternal, cu decizie de incetare a contractului. cum procedez? gratielagheorghiu gratielagheorghiu buna ziua, firma la care lucrez a intrat in faliment. am primit decizia de incetare a contractului de munca. in prezent sunt in concediu de risc maternal. am ... (vezi toată discuția)