avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lamuriri legate de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lamuriri legate de mostenire

Sunt casatorita legitim cu un barbat care are doi copii din alta casatorie.Noi nu avem copii si nici nu vom avea. Amandoi avem cate un apartament proprietate personala dobandite inaintea casatoriei. Sotul poate fi mostenit numai de copii sau si de mine (sotia) care nu am avut copii cu el? Eu pot fi mostenita de copii lui, sau de el in conditiile in care nu am mostenitori directi(copii ai mei)?
Cel mai recent răspuns: mars57 , utilizator 14:57, 16 Octombrie 2012
In cazul decesului, sotului dvs., acesta va fi mostenit de dvs. (1/4) si de copiii sai 3/4) .In cazul decesului dvs. mostenitor este sotul dvs. si eventual fratii dvs. ori parintii dvs. daca sunt in viata . Copiii sotului nu vin la mostenirea dvs.
Doamnei avocat Cazacu Ioana,
Multumesc mult pentru informare. Daca nu va cer prea mult puteti sa-mi precizati care este cota de mostenire in cazul decesului meu pentru eventualii mostenitori?
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2012
mars57, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa divort xjxf xjxf Buna,sotul meu a mostenit printr-o donatie ,un apartament ,inainte de casatoria noastra.La un eventual divort cum se va imparti bunul?mentionez ca inca nu avem ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare, excludere mostenitori Memeu86 Memeu86 Buna seara. Eu si viitorul meu sot avem fiecare pe numele lui cate o proprietate(eu o casa, el un ap), insa el mai are doi copii din o casatorie anterioara. ... (vezi toată discuția)
Mostenirea bat o vina marinica71 marinica71 parintii mei au fost casatoriti 20 de ani.in urma casatoriei au rezultat doi copii eu si fratele meu.cei doi(parintii) au achizitionat in timpul casatoriei un ... (vezi toată discuția)