avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept la mostenire

Buna ziua,
Am un frate care a decedat in urma cu 10 ani.El era casatorit si sotia lui traieste...neavand copii.Noi suntem 4 frati.Avem dreptul la mostenire ceilalti frati?Ramane totul sotiei?Este vorba de un apartament...

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 18:16, 16 Octombrie 2012
Sotia supravituitoare vine in concurs la mostenire cu orice clasa de mostenitori. Dvs faceti parte din clasa a 2 a de mostenitori ai fratilor si parintilor defunctului, in lipsa copiilor care sunt clasa 1, dvs Veniti in concurs cu Sotia supravietuitoare si cu parintii dvs daca mai sunt in viata.
Insa daca nu ati facut declaratie de acceptare a succesiunii dupa frate in termen de 6 luni de la decesul acestuia sunteti declarati straini de succesiune sau daca nu ati facut acte si fapte de acceptare tacita a mostenirii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul sotului la mostenire marrianne marrianne Am o intrebare: in cazul in care, dupa divort, sotia se recasatoreste, cel de-al doilea sot poate avea drept la mostenirea sotiei din partea parintilor ei ... (vezi toată discuția)
Succesiune frate viorr viorr Fratele meu a fost casatorit si din urma casatoriei au rezultat o casa cu un teren. Sotia a murit si fratele s-a recasatorit. Au fost casatoriti 30 de ani dupa ... (vezi toată discuția)
Mostenire frati orber orber Buna ziua! Fratele tatalui meu a decedat in urma cu 2 luni. Am anuntat-o (prin cineva, eu neavand numarul ei de telefon) pe sotia lui de acest eveniment,care ... (vezi toată discuția)