avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act aditional contract autentic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act aditional contract autentic

in cazul unui contract de locatiune autentificat la notar, in cazul modificarii acestuia printr-un act aditional, este obligatoriu ca si actul aditional sa fie autentificat?
Cel mai recent răspuns: Alin Gon , Avocat 20:05, 16 Octombrie 2012
De principiu, da. Actul modificator ar trebui incheiat in aceeasi forma ca si actul initial.

Dar daca nu se respecta forma autentica, eu nu vad sa intervina ca sanctiune nulitatea actului aditional in cazul dumneavoastra.
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2012
Cabinet Individual de Avocat Georgescu Dan Mihai, Avocat
actul modificator trebuie sa indeplineasca conditiile de validitate alea ctului modificat si avand in vedere ca pentru locatiune legea nu prevede obligativitatea formei autentice aditionalul poate fi un simplu inscris sub semnatura privata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

forma autentica in cazul cesiunii cu titlu gratuit a partilor sociale? herculeroco herculeroco in cazul cesiunii cu titlu gratuit a partilor sociale este necesara forma autentica pentru inregistrarea la Registrul Comertului? (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca un contract de locatiune este incheiat in forma ... Gabriel Alionte Gabriel Alionte Buna ziua, Daca un contract de locatiune este incheiat in forma autentica, se poate incheia ulterior un act aditional fara a merge la notar, doar prin ... (vezi toată discuția)
Contract de locatiune. conditii pentru caracterul executoriu cf. art. 1798 aletzsa aletzsa Buna ziua. Am inceput cu asa titlu pentru ca mi se pare un pic trasa de par, noua \\\\"cerere\\\\", ca sa zic asa, a unei organizatii de stat si protocol ... (vezi toată discuția)