buna, as dori un sfat de la voi daca se poate. tatal meu a fost lovit de catre un vecin cu o secure,este acum in spital, a fost operat la mana pt k acolo a fost lovit si as dori sa stiu ce trebuie sa fac. chiar sunt in impas pt k nu stiu cui trebuie sa ma adresez si ce anume trebuie sa fac. tatal meu a sunat la politie si asteapta sa dea declaratie. dar mai departe ce trebuie sa fac. multumesc
Sa declare motivul care a generat conflictul, sa povesteasca cum s-au intamplat toate acestea, daca exista martori care pot confirma cele relatate si sa faca plangere penala impotriva atacatorului.
Voi ruga colegii sa mute acest topic in forumul "Drept penal".
o Cerere înregistrată la Medicina Legală, pt solicitare eliberarea unui Certificat Medico-Legal.Acesta va fi depus la Plângerea Penală (în 2 ex., unul pt tatăl dvs.) ce trebuie s-o depună în interiorul a 2 luni de la producerea agresiunii la Poliție ori la parchetul d.p.l judecătoria locală (solicită nr. de înregistrare).La ieșirea din spita, se va prezenta imediat la Medicina Legală și medicul abilitat îi va completa acel certificat medico-legal pe baza diagnosticului de pe ieșirea din spital (oprește o copie xerox).
Pe lângă toate recomandările de mai sus, tatăl dvs. tebuie să menţioneze şi probele prin care îşi susţine plângerea, să nominalizeze martorii, dacă au existat la momentul comiterii agresiunii, alţi martori care pot confirma eventuale tensiuni mai vechi între agresor şi victimă, alte conflicte , comportamentul constant agresiv al făptuitorului, etc. Pentru că certificatul medico-legal va confirma doar existenţa şi gravitatea leziunilor, nr. de îngrijiri medicale acordate, însă trebuie să se demonstreze şi de către cine şi în ce împrejurări a fost fapta comisă.
buna va multumesc pentru raspunsuri. are cineva idee de cati bani are nevoie tatal meu pt a incepe procedurile la parchet? va intreb deoarece este un simplu om de la tara. va multumesc
Vatamare corporala
kro14
BUNA ZIUA.NUMELE MEU ESTE M.am avut o problema cu o vecina ce era in stare foarte avansata de ebrietate si a rezultat cu batai.mai exact eu am fost lovita in ... (vezi toată discuția)