avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Mai pot infiinta o SC daca am IF?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Mai pot infiinta o SC daca am IF?

as dori sa stiu daca am o IF impreuna cu sotia cu activitate de agentie imobiliara daca pot sa infiintez un srl pentru un magazin alimentar si unul de haine second hand
Cel mai recent răspuns: valicluj , utilizator 23:21, 17 Octombrie 2012
va multumesc pentru sfat imi este de ajutor, mai am o intrebare daca IF e cu datorii la stat mai pot (CAS, pensie etc)
Aici poate fi o problema...Inainte de a demara infiintarea societatii solicitati un certificat de cazier fiscal de la ANAF pentru cei care vor fi titulari ai S.R.L. Daca nu au fapte inscrise cazierul fiscal care sa ii faca incompatibili cu calitatea de asociat/administrator si indeplinesc conditiile art. 6 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata pot sa infiinteze societatea. Costul unui certificat de cazier fiscal/persoana este de 20 ron, care zic eu merita sa ii dati daca suspectati ca ati putea avea niscaiva probleme pe la ANAF.
multumesc pentru sfaturi pe curand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat si administrator ElenaDragomir ElenaDragomir Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca o persoana fizica vrea sa se asocieze cu o alta persoana fizica intr-o societate comerciala - srl, poate sa aiba ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate Mariana2008 Mariana2008 Buna ziua Am o societate aflata in dizolvare, care are datorii (dobanzi , penalitati) la directia financiara. Firma se afla in dizolvare din anul 2007. ... (vezi toată discuția)
Firma vanzare hainde second hand eryurek eryurek Va rog sa ma jutati cu aceasta problema. Doresc sa deschid un magazin de haine second hand si nu stiu daca este mai bine sa infiintez un SRL sau o forma de ... (vezi toată discuția)