avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire indiviziune

Detin de la moartea mamei 1/2 dintr-un apartament de 2 camere.Cealalta jumatate o detine tatal meu.La divortul parintilor tatal a fost evacuat din apartament pentru ca era alcoolic si violent ,nu a contribuit nici macar cu pensie alimentara si nu a deschis actiune de partaj de 17 ani.
Acum ma da in judecata ,cu o actiune de iesire din indiviziune,prin atribuirea apartamentului mie si sa-i platesc partea lui de apartament.
Daca nu am bani sa-i plateasc ce solutie mai pot avea?
Daca nu m-a ajutat niciodata cu nimic are dreptul sa ceara jumatate din valoarea apartamentului?
Unde pot gasi un avocat bun care sa ma reprezinte?
Cel mai recent răspuns: serena , utilizator 17:49, 17 Octombrie 2012
Are dreptul a ceara oricand iesirea din indiviziune. Din pacate probabil ca momentan nu are bani si nici nu tine seama de faptul ca ii sunteti fiica, urmarind-si propriul interes. Nu are ncio importanta in pocesl de partaj ca nu v-a ajutat cu nimic cat timp erati minora.

Exista varianta e a-i atribui lui bunul si sa va plateasca sulta, precum si aceea de a vinde acest apartment si a imparti pretul.
Cine locuieste acum in apartament?
fiica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmostenire DALYA DALYA Buna seara! As dori sa primesc cateva lamuriri intr-o problema cu care ma confrunt de cativa ani... tatal meu locuieste impreuna cu bunica mea in casa ei, ... (vezi toată discuția)
Iesire din diviziune lotuss lotuss Am in comun ,50%,o garsoniera cu o matuse.In garsoniera locuieste fiica matusii.Cum pot sa obtin bani pt. partea mea,cit mai avantajos.Deja faptul ca in 2 ani ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters215112 ContSters215112 Mama mea a fost casatorita 3 ani cu barbatul cu care a trait inainte timp de 15 ani in concubinaj. Nu au avut copii impreuna, fiecare dintre ei avand din prima ... (vezi toată discuția)