avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie concediere

Buna ziua. Sunt angajat al unei societati si in urma solicitarii decontarii alimentarii cu combustibil si a platii salariului am fost chemat la sediul firmei pentru o negociere, in cadrul careia printre altele mi s-a propus sa-mi depun demisia, lucru pe care l-am refuzat. In acel moment mi s-a cerut sa predau masina de servici si ce am mai primit de la ei fara a mi se da si o decizie de concediere. Cum as putea proceda pentru obtinerea acesteia si pentru recuperarea sumelor pe care mi le datoreaza?. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:53, 17 Octombrie 2012
Pentru recuperarea drepturilor salariale restante va puteti adresa numai instantei.

Privind comunicarea deciziei de concediere, depinde cu ce articol v-au concediat.

Art. 8.3 din HG 500/2011 specifica:

La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a va elibera documentele constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 la 1000 lei.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2012
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
Pana la data incetarii raportului de munca trebuie sa va prezentati la serviciu, chiar daca verbal angajatorul v-a dat afara ...

Puteti sesiza ITM-ul si/sau instanta de judecata in legatura cu aspectele semnalate in mesajul initial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare acte la incetarea cim anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, de la data incetarii CIM (exemplu 27.09.2012), care este termenul legal de inmanare a deciziei de incetare a activitatii, ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu mi-a platit salariul windorlin windorlin Buna ziua ,lucrez la o firma din Bucuresti si eu locuiesc in Pitesti.Patronul nu ne a platit de doua luni si ceva si as vrea sa il dau in judecata ,dar nu mai ... (vezi toată discuția)
Decizie dupa preaviz ioanasimonalacan ioanasimonalacan Buna ziua,am si eu o nelamurire. In data de 01.02.2013 s-a incheiat preavizul incetarii contractului de munca. In cate zile se elibereaza de catre angajator ... (vezi toată discuția)