avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum interpretez? data scadentei nu e clara in contract
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum interpretez? data scadentei nu e clara in contract

Am luat un credit de la un CAR. In contract nu este trecuta data de incepere a platii ratelor, doar in cerere. Acolo este trecut "incepand cu luna VII - X 2013". Va rog, daca puteti sa-mi explicati cum pot interpreta acest lucru? De cand incep sa platesc?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Cazacu , Consultant credite si finantari 10:54, 24 Februarie 2013
Cel mai bine va poate raspunde functionarul de la CAR.
De regula platile incep din luna urmatoare imprumutului.
Poate a fost o eroare de editare.
danacj a scris:

Cel mai bine va poate raspunde functionarul de la CAR.
De regula platile incep din luna urmatoare imprumutului.
Poate a fost o eroare de editare.

Buna ziua,
Revin asupra acestui subiect cu rugamintea de a-mi raspunde la urmatoarea intrebare:

Este legal ca un executor judecatoresc sa ceara infiintarea popririi asupra venitului unui debitor motivand ca imprumutul este restant, daca in contractul de credit incheiat nu este specificata data de la care se incepe rambursarea datoriei?
Multumesc.

Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2013
arinaioana, utilizator
Buna,
un credit poate fi executat daca este restant si la un anumit numar de zile restanta. Un credit devine restant daca nu a fost achitat la scadenta trecuta in contract. Sa inteleg ca in contract aveti trecuta ca data de scadenta initiala luna a VII a 2013 si scadenta finala a X a 2013. Nu aveti atasat si un grafic de rambursare la acel contract, pe care l-ati semnat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant in dificultate milana2 milana2 Buna, in 2007, am semnat ca girant (din 3) pt. persoana X, care a luat un imprumut de la CAR Sanatatea, ce trebuia achitat pana in 2009; persoana X a plecat ... (vezi toată discuția)
Sunt executat silit fara sa semnez vreun contract - persoana pe care am vrut sa o girez mi-a spus ca a fost refuzat creditul iar dupa 1 an mi-a venit direct poprire eu_inginer eu_inginer Buna dimineata, In 2010 am vrut sa girez pe cineva pt un imprumut la CAR. Am dat acelei persoane adeverinta completata la locul de munca si pe verso ... (vezi toată discuția)
Biroul de credit aurora2018 aurora2018 Buna ziua, am si eu o problema, m-am trezit automat raportata in biroul de credite fara sa fiu anuntata in prealabil pt 40 lei. Ce pot sa fac? eu am fost ... (vezi toată discuția)