avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită somatii de plata
Discuție deschisă în Executare silită

somatii de plata

Buna ziua tuturor!! Doua somatii de plata diferite, venite de la doi executori judecatoresti diferiti (creditori diferiti, evident)... Subiectul, acelasi...formularile, insa, difera: "avand in vedere ca nu v-ati respectat obligatiile asumate prin contractul de credit nr..., va somam ca in termen de X zile sa achitati CREDITOAREI suma de ... LEI" etc.... si: "in baza titlului executoriu contract de credit nr...., va somam ca in termen de una zi sa achitati suma de ... LEI in contul nr.... deschis la banca X, pe seama si la dispozitia executorului judecatoresc Y"... Prima somatie mi se pare corecta si la obiect, suma indicata corespunde realitatii, precum si faptul ca se cere achitarea catre banca creditoare. A doua somatie, insa... pe langa faptul ca solicita achitarea sumelor in contul executorului :O acesta pretinde ca actioneaza la cererea unei banci in numele careia deja actioneaza, in paralel, firma de recuperari ( "actioneaza" in sensul telefoane, instiintari de plata etc. de vreo 2 ani)... Pe langa asta, o multime de alte neconcordante in actele emise de al doilea executor, privitor la sume, includerea (si somarea) unei persoane in calitate de garant care de fapt nu exista in actele acelui credit sub nici o calitate, o instiintare de instituire a popririi (incepand cu luna iunie 2012) asupra veniturilor debitorului (si garantului!!) in conditiile in care ambii nu mai aveau, la data respectiva, locurile de munca respective de mai bine de 2 ani... Sper sa aflu si parerile distinsilor specialisti de pe acest forum...
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 14:51, 17 Octombrie 2012
Concret care este intrebarea dvs?
Daca apreciati ca somatiile de plata nu sunt intemeiate ,aveti dreptul sa contactati executorul judecatoresc ,ocazie cu care sa studiati dosarul de executare silita
Mai aveti dreptul,daca apreciati util si necesar,sa formulati contestatie la executare
Intrebarea era daca sunt intemeiate toate aceste suspiciuni pe care le-am descris si daca debitorul are dreptul sa vada documentele din acel dosar si eventual sa conteste toate acele nereguli.... in contextul in care executorul nu a fost prea amabil la solicitarile persoanei in cauza si multitudinea de intrebari care i-au fost adresate...
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2012
narcisa_salbatica, utilizator
Cert este ca nu pot exista doua dosare asupra aceluias titlu executoriu, in acelasi timp, la doi executori diferiti. probabil prima e trimisa de un fost executor bancar.

Debitorul are dreptul sa solicite si sa primeasca de la executor toate actele de executare din dosar.

Trebuie sa le cereti.

Jocandi Causa a scris:

Cert este ca nu pot exista doua dosare asupra aceluias titlu executoriu, in acelasi timp, la doi executori diferiti. probabil prima e trimisa de un fost executor bancar.


Din exprimarea mea probabil se subintelege ca e acelasi titlu executoriu, ar fi trebuit sa detaliez... sunt doua spete diferite, banci diferite si persoane diferite chiar. Am enuntat si textul primei somatii doar ca o comparatie privitor la acuratete si corectitudine a datelor, fata de cea de-a doua... de exemplu, este normal ca executorul sa ceara restituirea creditului in contul sau?? Intr-adevar, prima a fost emisa de un executor bancar =D> (e ceva mai veche, am facut referire doar la formularea ei....)
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2012
narcisa_salbatica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre o somatie narcisa_salbatica narcisa_salbatica Citez: \"Catre: dl. X... domiciliat in... Avand in vedere ca nu v-ati respectat obligatiile stipulate in Contractul de credit nr... incheiat cu Banca Y, va ... (vezi toată discuția)
Cerere plata esalonata la executare silita ContSters141803 ContSters141803 Am primit o SOMATIE nr x,In baza Titlului Executoriu,sentinta x si inch civila Y,va somam ca in termen de 1.o zi de primirea prezentei ,in conf cu art 387 si ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata - probleme facturi Ioana-Roxana Ioana-Roxana Buna ziua! Firma in cadrul careia imi desfasor activitatea a furnizat marfa, timp de doi ani de zile, altei persoane juridice. Debitoarea a platit o parte din ... (vezi toată discuția)