daca locuiesc impreuna cu o pers gen feminin, si in urma unor dispute ea pleaca pt 1 sapt de acasa ,nelasandu mi cheia,iar eu intru in locuinta spargand un geam,si mi iau lucruri personale si ceva ce i oferisem cadou . sora ei cheama politia si face plangere ,unde ma incadrez???pe art 210 sau 209?
nu va incadrati la nimic - daca ati locuit in imobil si inca locuiati la data respectiva atunci aveati calitate de posesor al imobilului (chiar si fara contract) si aveati dreptul de a intra in locuinta. nu este violare de domiciliu atit timp cit nu exista.
in privinta furtului, trebuie dovedita intentia de insusire. daca acel "ceva" era din intimplare in geanta cu care ati carat lucrurile si dvs nu stiati de existenta lui, atunci nu este furt.
mi se pare aici ca e un pic mai mult decat spuneti. incercati sa spuneti exact situatia pt ca sa putem ajuta. trebuie vazuta exact situatia : locuiati in casa acolo ? ati lipsit o perioada de timp ? cat ati lipsit ? locuia si sora acolo ? sora era in casa ?
in teorie, in cel mai rau caz se poate retine art 209, daca ati intrat prin efractie intr-o locuinta (in care nu aveati dreptul sa intrati !!!!) si ati furat ceva obiecte (chiar facute cadou ! tot ale fetei erau).
daca locuiati acolo si ati intrat prin spargerea geamului pt ca nu aveati cheie, se poate retine art. 208 si, prin impacarea cu victima (presupun ca victima e sora care locuia si ea in casa acum ...) dar se poate aplica art. 210 (daca locuiati impreuna cu victima).
sora ei nu locuia acolo.sora ei a gasit geamul spart ,l a chemat pe fratele sau ,mama sa ...si a chemat 112.apoi a depus o plangere la politie in locul prietenei mele care era plecata din localitatea pt 1 sapt ,prin care a afirmat ca e posibil sa i fi furat eu anumite lucruri.prietena mea cand de cand s a intors nu a dat nici o declaratie .a fost la politie si or zis ca o vor chema ei.
Art 210?
dia2120
daca s a facut un denunt de fratele partii vatamate care a gasit un geam spart al locuintei,s-au ridicat amprentele mele care locuisem acolo in urma cu cateva ... (vezi toată discuția)