buna ziua.as dorii sa imi dati un raspuns.daca cineva mi-a furat ceva din casa,dar eu am lasata cheia dansei sa imi aieriseasca,am chemat politia,intre timp ce eram plecata e a adus bunurile inappoi in casa{nu mi-a dat cheia inapoi}.nu am facut plangere.intrebarea mea este,ar putea politia sa puna in miscare penala din oficiu?ea a recunoscut la politia ca a vrut sa intre in casa sa ia o geanta cu niste lucruri.r tentativa de furt?caci eu nu i-am dat acordul sa intre,decat cu un martor.a vrut ssa intre singura.si i-am spus ca atunci cand intra sa ma sune,si nu m-a sunat.va multumesc.
Intrucit nu sunt intrunite elementele caracteristice ale infractiunii de furt din art. 210 C. penal, in situatia in care persdoana care va face menajul a furat din casa bunuri, chiar daca le-a restituit ulterior, constituie furt potrivit disp. art. 208 C. penal. Actiunea penala se pune in miscare din oficiu si impacarea partilor nu inlatura raspunderea penala a autorului.
Daca a furat si se va dovedi pe baza de probe va suporta rigorile legii penale...
Nu este vorba de art 210 c. pen.
Pentru acest furt nu este incidenta impacarea partilor dar se poate aplica o amenda administrativa daca isi angajeaza avocat...
ea a recunoscut ca a vrut sa intre sa ia ceva.si ca eu ia-m spus sa ia la telefon.e total fals.o sa ceara poate procurorul convorbirea,dar ea nu exista.daca nu se dovedeste ca a furat,tentativa ramane?
Furt
udiu90
daca locuiesc impreuna cu o pers gen feminin, si in urma unor dispute ea pleaca pt 1 sapt de acasa ,nelasandu mi cheia,iar eu intru in locuinta spargand un ... (vezi toată discuția)
Furt
cezar1894
daca un furt....este recunoscut de catre inculpat,sunt predate toate obictele furate la politie iar politia a returnat bunurile inapoi persoanei vatamate iar ... (vezi toată discuția)