avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... conditii Serviciul Probatiune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

conditii Serviciul Probatiune

Buna ziua.Sunt luata in evidenta serviciului de probatiune, unde trebuie sa ma prezint la fiecare doua luni. Problema este ca imi doresc sa plec in afara tarii, pentru a lucra. Mi s-a spus ca trebuie sa ma intorc in maxim 8 zile si sa prezint un contract de munca.Necazul meu este ca am gasit de lucru in afara tarii, insa, dupa cum intuiti, fara contract legal (ceea ce eu cred ca este un lucru destul de intalnit printre romanii plecati in afara). Chiar daca as convinge pe cineva sa ma angajeze cu contract , nu cred ca as reusi sa obtin toate acestea in numai 8 zile. Intrebarea mea este daca pot face ceva pentru a schimba conditiile acestei supravegheri, daca pot face o actiune in instanta sau orice altceva care sa imi schimbe aceste conditii. Va rog din suflet sa ma ajutati cu raspunsurile dumneavoastra. Orice raspuns/idee/sugestie e binevenita. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alina1231 , utilizator 17:01, 23 Septembrie 2021
Buna seara.

Este bine sa stiti faptul ca, ati ajuns sa fiti luata in evidenta serviciului de probatiune urmare a unei hotarari definitive care va scuteste sa stati la inchisoare pentru savarsirea unor infractiuni.
Conditiile supravegherii nu le puteti schimba, insa va puteti adresa serviciului de probatiune cu o cerere prin care sa solicitati termene mai lungi pentru a va prezenta decat cele doua luni.
Cele 8 zile cred ca le-ati inteles gresit deoarece, cele 8 zile reprezinta perioada in care puteti parasi localitatea fara a va justifica unde urmeaza sa mergeti.
Daca parasiti localitatea mai mult de 8 zile, puteti scrie o declaratie pe propria raspundere in care, sa aratati unde urmeaza sa va deplasati si cu ce documente de calatorie puteti face dovada deplasarii dvs.
Cu munca in afara tarii fara contract nu veti putea convinge consilierul dvs. pentru ca in UE este greu sa lucrati fara contract de munca din cauza amenzilor usturatoare ce se dau in cazul in care, angajatorii cat si angajatul este prins lucrand la negru.
In concluzie, serviciul de probatiune nu va impiedica sa lucrati in afara tarii, insa este obligata sa va solicite documente justificative care sa faca dovada ca v-ati incadrat in munca si in societate si nu exista riscul sa derapati pentru a comite alte infractiuni de natura penala.
Ar trebui sa scriu deci o declaratie pe proprie raspundere ca parasesc localitatea mai mult de 8 zile , sa plec in afara tarii , sa stau cat am nevoie pentru a obtine un contract (incadrandu-ma insa in cele doua luni) si sa revin la serviciul de probatiune cu contractul respectiv ? Ma gandesc ca, daca perioada in care as putea obtine contractul ar fi mai mare, as avea mai multe sanse sa o fac.Cred ca am nevoie in continuare de ajutor din partea dumneavoastra pentru a intelege excat procedura pe care trebuie sa o urmez. Multumesc de raspuns.
In primul rand, ar trebui sa-i comunicati consilierului dvs. de la serviciul de probatiune problema dvs. si sa-i cereti sfatul.
Serviciile de probatiune au consilieri care de regula sunt intelegatori si in opinia mea, faptul ca, le cereti sfatul ar lasa impresia ca ati inteles rolul serviciului de probatiune si ca sunteti o persoana dreapta care incearca sa-si rezolve problemele in parametri legali si firesti.
Cred ca ati putea sa intrebati consilierul ce se poate intampla in cazul in care, din motivele aratate de catre dvs. ar fi posibil sa nu va puteti prezenta la termenul stabilit.
Problema dvs. este ca, daca nu sunteti sincera cu consilierul de la serviciul de probatiune, acesta poate sa va dea un avertisment, iar dupa al doilea avertisment poate sa solicite instantei revocarea termenului de proba.
Pentru a convinge consilierul dvs. aveti nevoie de documente justificative, ce pot consta din bilete de avion, bonuri de benzina, contract de munca etc....
De asemenea, daca mergeti in strainatate presupun ca veti locui undeva, daca locuiti la o cunostinta puteti face un fel de intelegere/contract din care sa rezulte ca dvs. in urmatoarea perioada va veti afla la adresa X.
Comunicati consilierului dvs. o adresa de e-mail si un numar de telefon unde puteti fi contactata si solicitati si dvs. o adresa de e-mail, un numar de telefon si fax unde sa puteti comunica.
Pentru a va adresa serviciului de probatiune nu trebuie sa asteptati neaparat termenul de prezentare, puteti merge la consilierul dvs. in orice zi, numai sa fiti pregatita din timp pentru a lasa impresia ca stiti ce faceti, unde vreti sa mergeti si ce aveti de gand.
Sfaturile doamnei Marka sunt deosebit de utile si demne de urmat.
Incercati sa abordati problema intocmai cum v-a fost descrisa mai sus pentru a evita probleme dintre cele mai neplacute cu putiinta.
Nu este deloc exclusa posibilitatea de a se ajunge dupa gratii in caz de nerespectare a conditiilor mentionate de catre instanta penala care a dispus condamnarea cu suspendare sub supraveghere.
Va multumesc amandurora pentru raspunsuri. Astept sa ma "impac " cu mine insami si sa merg la serviciul de probatiune. Ma rog sa iasa bine.

Alte discuții în legătură

2 intrebari vis-a-vis de o hotarare definitiva de suspendare a pedepsei cu supraveghere sigina sigina Buna ziua. Am urmatoarele 2 intrebari si va rog sa imi dati o mana de ajutor daca este posibil. Este vorba de o hotarare definitiva a curtii de apel bucuresti ... (vezi toată discuția)
Suspendare cu supraveghere Stinga mihai Stinga mihai Buna ziua as dori sa stiu ce poate face anul asta am primit o pedeapsa cu suspendare de 1an si 8 luni si supraveghere pana in 2020 adica 3ani si ... (vezi toată discuția)
Am o condamnare cu suspendare si perioade de probare, si as dorii sa plec din tara la munca. AlexandruProdan AlexandruProdan Buna dragi oameni. Dupa cum spune si titlul, am primit o condamnare pentru trafic de substante psihoactive, este vorba de 1 an si 6 luni cu suspendare si 3 ani ... (vezi toată discuția)