avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Am urmatoarea speta
O verisoara de a mea a lucrat ca asistent medical la un cabinet medical in baza unei conventii civile de prestari servicii.Dupa ce nu s-a mai dus la munca i s-a emis decizie de concediere in temeiul art 61 din Codul Muncii.Intrebare Trebuia facut contract de munca cumva sau se poate muncii la un cabinet medical si in baza unei conventii civile?
In ce conditii o asistenta medicala poate munci intr-o unitate medicala in baza unei conventii civile de prestari servicii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:19, 17 Octombrie 2012
#-o ..... cred ca este a doua oara pe acest Forum cand folosesc acest emoticon pentru ce fac unii din angajatori ... o conventie civila nu poate inceta in baza unui text de lege din Codul Muncii ...
Cum a putut sa i se emita decizie de concediere cf. Codului muncii cand conventia civila nu se supune regimului juridic al Codului muncii?
Pentru a se incheia o conventie civila va trebui sa se indeplineasca anumite conditii ...
Bun si atunci inseamna ca a lucrat fara forme legale,nu?
A lucrat in baza unei conventii civile, nu a unui c.i.m iar incetarea acestui contract trebuia sa se faca conform normelor de drept civil si nu a celor de dreptul muncii.
Decizia de concediere emisa este nula de drept.

Alte discuții în legătură

Convenþia civilã ºi vechimea în muncã Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu În condiţiile acuale multe firme angajează doar cu convenţie civilă.Este perioada de lucru cu convenţie civilă vechime în muncă? (vezi toată discuția)
Vechime in specialitate cam_gav cam_gav buna ziua daca un asistent medical a desfasurat activitate in baza unui contract de prestari servicii intr-un spital timp de 2 ani ,dupa care a participat si ... (vezi toată discuția)
Ce contributii plateste un jurist? urzika urzika Buna ziua, Sunt proaspata licentiata a Facultatii de drept si am incheiat un contract de preastari servicii pe perioada determinata (pana voi intra in ... (vezi toată discuția)