avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Contract de inchiriere intre firme
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Contract de inchiriere intre firme

Buna ziua,
Va deranjez cu o intrebare, cand doua societati fac un contract de inchiriere sau de comodat, acesta trebuie declarat la finante?????

multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 20:31, 17 Octombrie 2012
Da, aveti termen parca 30 zile. Cel care inchiriaza va plati impozit pe venituri din chirii. Va adresati administratie financiare de care apartine firma cu domiciliul.
Nu, categoric nu se declara, nu se inregistreaza.

La organul fiscal se inregistreaza numai contractele de inchiriere care au ca proprietar o persoana fizica, pentru ca acesteia i se naste obligatia declarativa a venitului realizat. Persoana juridica care are bunuri in proprietate sau inchiriate si le inchiriaza / subinchiriaza trebuie sa fie autorizata pentru desfasurarea activitatii cu codul CAEN 6820 - inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate. Pentru persoana juridica este o activitate comerciala.
Obligatia inregistrarii la organul fiscal a contractelor de inchiriere este prevazuta de legislatia fiscala numai in sarcina persoanelor fizice, a se vedea in acest sens prevederile art. 62 Cod fiscal si normele de aplicare ale acestui articol. La organul fiscal nu se inregistreaza contractul de comodat, chiar daca proprietar este o persoana fizica pentru ca acesta nu este un raport juridic in urma caruia rezulta venituri care sa faca obiectul impozitarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare punct de lucru la registrul comertului REBIGA LILIAN REBIGA LILIAN Buna Ziua, Pentru inchirierea unui spatiu comercial de catre o societate comerciala cu domeniul de activitate Cod CAEN 6820 Inchirierea si subinchirierea ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere proprietar persoana juridica eugen82 eugen82 in cazul in care proprietarul unui imobil este persoana juridica - societate comerciala iar aceasta inchiriaza imobilul, [b]mai este sau nu necesara ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere deldel deldel va rog sa ma lamuriti cu un contract de inchiriere intre persoana juridica care inchiriaza un apartament propietate si care nu e sediu sau punct de lucru catre ... (vezi toată discuția)