avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare -cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare -cumparare apartament

Buna seara. Va rog sa ma lamuriti si pe mine in privinta urmatoarei probleme: am 1 singur apartament proprietate personala pe care doresc sa il vand. As vrea sa stiu daca in urma vanzarii acestuia platesc impozit la stat si cat (in procente) si de asemenea cat il costa pe cumparator contractul sau actele de vanzare -cumparare la notar(in procente). Multumesc!
Cel mai recent răspuns: realest25 , utilizator 22:09, 18 Octombrie 2012
Buna seara! Da platiti impozit la stat, 3% din valoarea imobilului la stat, iar calculele notariale o sa vi le efectueze notarul.;)
Ca o informatie pur informativa, pentru un imobil evaluat la 48000 E se plateste impozit cam 1000 E (de catre vanzator) si cam 500 E taxe notariale (de catre cumparator). Bineinteles, sumele sunt orientative, pt ca se plateste in functie de zona in care e incadrat imobilul, valoarea lui din nu stiu ce carte notariala, etc... un notar va poate spune cel mai bine ce si cum
Puteti stabili niste clauze in CVC ca doriti suma X iar cumparatorul sa plateasca toate taxele notariale si eventual contravaloarea impozitului, daca sunt ambele parti de acord (stiu pe cineva care a vandut un imobil pt o suma mai mica decat piata, dar cu aceste conditii, sa stie banutii pe care se poate baza ;) )

Va multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa notariala la o iesire din indiviziune lorma lorma Are cineva oare cunostinta cam in jurul carei sume se invarte taxa notariala pe un ha de teren forestier la o iesire din Indiviziune ? :(:) Multumesc mult ... (vezi toată discuția)
Cer sfaturi cumparare apartament! me-alina me-alina care sunt obligatiile mele de cumparator la achizitionarea unui apartament? cer consiliere in legatura cu tot ce ar trebui sa stie un cumparator la ... (vezi toată discuția)
Impozit vanzare imobil bep bep O casa a fost obtinuta prin mostenire in urma cu 5 luni. Noul proprietr doreste s-o vanda. Care va fi impozitul care se plateste la stat pentru aceasta ... (vezi toată discuția)