avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendarea CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendarea CIM

Buna ziua,

Fiind angajat al unei firme de transport, din cauza obligatiei de a conduce fara respectarea timpilor de conducere si a masinilor defecte am comentat si am refuzat sa continui in aceleasi conditii, consecinta a acestui fapt mi s-au schimbat mai multe masini ca mai apoi sa fiu tinut pe margine cu promisiunea ca mi se va da de lucru . Timp de mai multe saptamani nu am primit nimic de lucru, am cerut insistent sa lucrez si sa nu fiu trecut in concediu fara plata deoarece am mare nevoie de asigurarea de sanatate fiind singurul care lucreaza in casa si am si doi copii minori iar ultima data cand am cerut o reteta compensata nu mi-a fost data deoarece nu aveam stagiu de cotizare eu lucrand cu ceva timp inainte in strainatate. Intre timp am aflat ca mi-a fost suspendat contractul de munca fara sa fiu notificat, afland acest lucru am cerut explicatii dar bineinteles ca nu am primit decat amenintari . In aceasta perioada am suferit o accidentare si am anuntat firma ca am concediu medical dar au motivat ca ar fi "mesterit" si ca refuza sa-l plateasca iar acum am primit notificare ca voi avea contractul desfacut deoarece ei m-ar fi chemat la servici pe un alt post iar eu nu m-as fi prezentat pentru reluarea lucrului, eu am intrebat firma pe ce post ar trebui sa-mi continui activitatea pentru a vedea daca sunt pregatit profesional dar nu am primit nici un raspuns din nou ! Se acopera de hartii si nu stiu cum sa abordez problema, am deja 3 luni de cand ma tin incurcat si nici banii de concediu nu i-am luat ! Astept un sfat .

Va multumesc
1. Reclamati firma la CNAS pentru refuzul platii concediului medical.

Art. 47 alin.2 din OUG 158/2005

Constituie contraventii urmatoarele fapte, savarsite prin incalcarea obligatiilor prevazute la art. 36 alin. (3):
a) refuzul nejustificat de plata a indemnizatiilor;
Art. 48. - (1) Contraventiile prevazute la art. 47 se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a) cele prevazute la alin. (1) si (2), cu amenda de la 2.500 lei la 5.000 lei;

2. Cereti angajatorului sa va lamureasca situatia, sa va dea o copie de pe decizia de suspendare pentru a afla motivul suspendarii c.i.m. Faceti si o sesizare la ITM privind situatia in care va aflati.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2012
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
Va multumesc din suflet pentru raspuns !
Tineti-ne la curent.
Buna ziua,

Am primit recent o decizie de desfacere a contractului de munca, disciplinar, pe motiv ca pe timpul concediului medical (doua luni) doua zile nu au fost acoperite ! Motivul a fost acela ca eu am schimbat medicul deoarece primul a plecat in concediu de odihna si noul medic a dorit reexaminarea mea pentru a fi sigur de diagnostic dupa care mi-a fost prescris concediu medical in continuare dar bine inteles ca am pierdut cele doua zile . Mai mult decat atat mi-au spus ca nu mi-l pot plati deoarece nu am stagiu de cotizare, eu fiind angajat de 2 luni ! Problema ar fi ca inainte de concediu nu mi-au dat de lucru si m-au pontat invoit ca mai apoi sa-mi spuna ca as fi "mesterit" un concediu medical iar in timpul concediului eu stiind ceva despre chestiunea stagiului de cotizare am cerut de lucru inainte de a fi recuperat complet cu intentia de a avea din ce trai si fiind dispus sa renunt la concediu dar, ma repet, din nou am primit raspunsul ca intre timp mi-ar fi suspendat contractul de munca, fapt ce m-a indignat mult si am cerut scris explicatie iar raspunsul nu a venit nici in ziua de astazi ca acum doua saptamani sa aflu ca am contractul desfacut disciplinar ! Toata corespondenta a fost purtata prin e-mail ! Am uitat sa spun ca intre timp mi-au spus ca la departamentul unde lucram eu nu mai pot lucra deoarece si-a restrans activitatea propunandumi relocarea pe alt post, bineinteles ca nu am refuzat dar dupa ce am cerut mai multe detalii despre noul post nu am primit nici o lamurire, ba mai mult a venit aceasta bomba care m-a demoralizat complet.

Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac pentru a recupera din ce am pierdut in aceste luni deoarece nu stiu daca imi permit un proces in instanta mai ales impotriva firmei la care jurist este sotul Presedintei judecatoriei unde are sediul firma, mentionez ca eu am domiciliul stabil in judetul vecin !

Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 4 Noiembrie 2012
vinovatulfaravina, utilizator
Nu prea aveti ce sa faceti decat sa contestati in ,in termen de 30 de zile de la data primirii, decizia de desfacere disciplinara a c.i.m.
Actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia domiciliati si este scutita de plata txelor judiciare.

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz-art 79, alin (8) din codul muncii AlbertGeorge AlbertGeorge Buna ziua, Art. 79 din Codul Muncii prevede ca \\\"(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ionutneamtu ionutneamtu Buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o problema: Lucrez la o televiziune cu contract de munca cu 2 ore/zi si drepturi de autor. In urma cu 3 sapt am facut ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca (?) oanalx oanalx Buna ziua. Sunt angajata a unei societati comerciale din luna noiembrie 2013 cu contract de munca part time pe perioada determinata. Contractul imi expira ... (vezi toată discuția)