avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept mostenirfe
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept mostenirfe

buna seara ,multumesc pt raspunsurile din luna iulie.acum tatal meu are nevoie de un sfat de la dv.sora mea a vrut initial acte pe casa si terenul de 400metri,act de vanzare cumparare si parintii nostri au spus ca nu sunt de acord vrea acte de vanzare cumparare pe jumatate din teren respectiv partea pe care e construita casa .tatal meu nu vrea sa auda de asa ceva atat el cat si mama au zis ca vor face testament ,nu act de vanzare cumparare.fiecare din noi avand drept la jumatate.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 14:02, 19 Octombrie 2012
Parintii au dreptul de a face ce doresc, copii nu au nici un drept, atata vreme cat copii traiesc.
multumesc de raspuns,dar exista o solutie sa ii faca acte pe jumatate de teren si pe casa,dar ea sau sotul ei sa nu ne poata da afara
Daca tatal dvs. nu vrea, nu exista nici o solutie. Tatal este proprietar, el decide ce face.

Daca tatal este de acord, puteti face contract de vanzare-cumparare cu rezervarea uzufructului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate pe numele tau Dincă Georgiana Dincă Georgiana Cum se numește actul care ți-l face un părinte atunci când el se exprima : facem acte pe teren în asa fel încât sa nu îl poți vinde? Act de vânzare ... (vezi toată discuția)
Situatie foarte delicata.vanzare-cumparare/donatie/testament? tibi12 tibi12 Va salut cu respect si sper ca cineva sa ma poata ajuta in urmatoarele: locuiesc cu parintii mei(casatoriti) intr-o casa impartita pe jumatate (fara vreun act ... (vezi toată discuția)
Revocare contract donatie nickey1234 nickey1234 Buna ziua, părintii mei vor sa îmi doneze o casa cu clauza ca nu o pot vinde atâta timp cat ei trăiesc.Eu sunt unicul lor copil însă ei sunt foarte ... (vezi toată discuția)