avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate pe numele tau
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate pe numele tau

Cum se numește actul care ți-l face un părinte atunci când el se exprima : facem acte pe teren în asa fel încât sa nu îl poți vinde? Act de vânzare cumpărare sau...?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:55, 17 Ianuarie 2018
Păi nu există un astfel de act :)
Nu există un act în care părintele sa îți treacă o proprietate dar care tu dacă vrei apoi sa o vinzi, sa nu ai dreptul?

raluk0207 a scris:

Păi nu există un astfel de act :)

Bunurile trebuie sa circule in circuitul civil. Ele trebuie vandute, cumparate, trebuie sa existe o dispozitie asupra lor.
Se poate stabili prin conventie inalienabilitatea (interdictia de a vinde), dar numai pe o perioada de cel mult 49 de ani si numai daca exista un interes serios si legitim.
parintele prin Ardeal se exprima cam asa: "sa nu-l poata vinde pan' traiesc io" si notarul face un act de vanzare cumparare cu drept de uzufruct viager pentru "parinte". Ceea ce inseamna ca trebuie acordul "uzufructarului" pentru orice...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Uzufructuarul sa fie fiul iar nudul proprietar tatal,uzufructuarul are drept de posesie si folosinta dar nu are proprietatea ceea ce inseamna ca nu poate vinde,proprietatea(drept de dispozitie materiala si juridica)ramane la nudul proprietar(tata) sau testament care intra in vigoare la decesul tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de propietate danaoz danaoz buna!tatal meu a cumparat o casa de la bunicii mei,dar cand a facut contract de vanzare-cumparare le a dar dreptul la o camera,am putea sa vindem casa daca ei ... (vezi toată discuția)
Titular proprietate cu interdictie Dafina M Dafina M Buna seara, Prietena mea vrea sa cumpere un apartament unde la titular proprietate figureaza o persoana si o alta persoana cu uzufruct viager. La notar, la ... (vezi toată discuția)
Uzufruct Borika Borika Buna ziua. As vrea sa stiu ce inseamna uzufruct viager si ce drepturi am daca la vinzare pun clauza aceasta. Se poate vinde locuinta fara acordul meu sau am ... (vezi toată discuția)