Printre conditiile care trebuie sa fie indeplinite pentru a se beneficia de somaj se numara :
- c.i.m. sa inceteze din motive imputabile salariatului
- un stagiu de cotizare de minim 12 luni in ultimle 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii la somaj .
Art. 5 din Normele de aplicare ale Legii nr.76/2002 :
Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se intelege:
a) incetarea raportului de munca în temeiul art. 56 lit. b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile şi completarile ulterioare;
b) incetarea raportului de munca la initiativa angajatorului, prin notificare scrisa, în temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile şi completarile ulterioare;
...
Încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor sau prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj, având în vedere că acestea sunt motive imputabile salariatului.
Printre conditiile care trebuie sa fie indeplinite pentru a se beneficia de somaj se numara :
- c.i.m. sa inceteze din motive imputabile salariatului
...
2. Evident a fost din graba. Corect este: neimputabile.
Demisie
MARIANASAVA
BUNA ZIUA.Am o intrebare daca plec de la locul de munca prin demisie cu respectarea preavizului de 20 de zile calendaristice am dreptul la somaj dupa aceea ? (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj
beleaua
Buna seara,am si eu o mica intrebare dupa un an de lucrat la aceeasi firma si 3 ani pe cartea de munca de lucru in alta firma vb de cartea de munca ,am dreptul ... (vezi toată discuția)