avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediator - vechime pentru intrare in profesie
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediator - vechime pentru intrare in profesie

As dori sa stiu la ce se refera conditia de 3 ani vechime in munca pe care trebuie sa o indeplinesti pt. a junge mediator.Se refera la vechimea in specialitate,sa fi lucrat 3 ani ca,jurist,avocat,consilier juridic,etc. sau pur si simplu sa ai 3 ani vechime in munca,Acest lucru nu este reglementat de lege.
Cel mai recent răspuns: pacurariu maria , utilizator 15:19, 19 Aprilie 2013
Pur si simplu 3 ani vechime in munca, indiferent de specialitate. In alta ordine de idei, studiile juridice nu sunt o cerinta a legii, puteti fi orice inginer, istoric, avocat, profesor, etc.,
unmoeglich a scris:

Pur si simplu 3 ani vechime in munca, indiferent de specialitate. In alta ordine de idei, studiile juridice nu sunt o cerinta a legii, puteti fi orice inginer, istoric, avocat, profesor, etc.,

Multumesc pt. raspuns.daca ai fost un simplu muncitor nu poti deveni mediator chiar daca ai studii sup. juridice,trebuie sa ai 3 ani vechime intr-o meserie care prevede studii superioare.
De fapt, daca este sa fim foarte exacti legea nu distinge nici aici, nu spune neaparat ca trebuie sa ai vechime in munca ca inginer si nu ca muncitor. Existenta studiilor superioare este o conditie necesara doar pentru autorizare.
Dupa parerea mea daca, de exemplu, ai fost 3 ani muncitor cu carte de munca si apoi ti-ai terminat o facultate, cele 2 conditii cerute de lege sunt indeplinite pentru a putea fi autorizat ca mediator.
@ anditaru

Bună seara,

Conditia pentru a vă autoriza este să aveti 3 ani vechime în muncă si studii superioare! Nu contează dacă de exemplu ati terminat facultatea anul trecut, vă puteti autoriza oricum, chiar dacă înainte nu ati fost încadrat pe o functie ce a necesitat studii superioare.

[Editat - va rog nu folositi functia de citare decat daca este absolut necesar, este suficient sa va adresati utilizatorului caruia doriti sa ii raspundeti (pct. 2.6. din Regulament)]
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2012
Ares-3, moderator
Pentru a ajunge mediator: sa fi absolvent cu studii superioare, sa urmezi un curs de formare mediator.
La solicitarea de autorizare trebuie sa faci dovada ca ai o practica de min 3 ani in campul muncii.
Cei trei ani vechime, arata ca ai o experienta in analiza relatiilor inter-umane si de munca.
De asemenea, ironia cu "muncitor cu studii superioare", nu va face cinste (! ) este o realitate cotidiana in tot mapamondul si,,,nu este o rusine sa-ti castigi o paine cinstit

Alte discuții în legătură

Mediatorul si vechimea in munca calescu ana maria calescu ana maria Buna seara as avea o intrebare in legatura cu cariera de mediator. Am absolvit cursurile unei facultati dupa care am urmat cursurile de master, am terminat si ... (vezi toată discuția)
Absolvent de drept mediator siempreska siempreska Daca am absolvit facultatea de drept si fac cursul de mediator este suficient? Cum ramane cu acea conditie de vechime in munca de 3 ani? (vezi toată discuția)
Studii universitare de masterat in cadrul stiintelor juridice eduuard eduuard Dupa terminarea studiilor in cadrul Facultatii de Stiinte juridice ce master poti urma, care sa nu necesite vechime in domeniu? De exemplu in ceea ce priveste ... (vezi toată discuția)