avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... absolvent de drept mediator
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

absolvent de drept mediator

Daca am absolvit facultatea de drept si fac cursul de mediator este suficient? Cum ramane cu acea conditie de vechime in munca de 3 ani?
Capitolul II - Profesia de mediator
Sectiunea 1 - Dobandirea, suspendarea si incetarea calitatii de mediator
Art. 7
Poate deveni mediator persoana care indeplineste urmatoarele conditii:
a) are capacitate deplina de exercitiu;
b) are studii superioare;
c) are o vechime in munca de cel putin 3 ani;

d) este apta, din punct de vedere medical, pentru exercitarea acestei activitati;
e) se bucura de o buna reputatie si nu a fost condamnata definitiv pentru savarsirea unei infractiuni intentionate, de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei;
f) a absolvit cursurile pentru formarea mediatorilor, in conditiile legii, sau un program postuniversitar de nivel master in domeniu, acreditate conform legii si avizate de Consiliul de mediere;.
g) a fost autorizata ca mediator, in conditiile prezentei legi.

<<cam asa sta treaba>>, verificati formatorul, sa nu aveti surpriza ca veti face cursuri de mediere, veti plati si taxele si mai apoi nu veti fi avizat si autorizat de catre Consiliul de Mediere in vederea practicarii profesiei de mediator, intrucat nu aveti vechimea in munca ceruta de art. 7 din lege.
Un formator autorizat nu inscrie si nici nu contracteaza cu nici-un cursant care nu indeplineste conditiile cerulte de lege.
Studiile superioare nu constituie vechime in munca in conditiile legii 192/2006
Multumesc! Se pare ca un tanar absolvent de studii superioare nu are nicio sansa in tara asta decat sa mearga vanzator #-o
Incercati la Barou. Se da admitere in Noiembrie. Si, apropos, avocatii sunt mediatori de drept, asa ca nu mai trebuie sa platiti cursurile ca sa fiti mediator. E suficient sa va pregatiti bine pentru admiterea ca avocat stagiar si veti avea un viitor foarte bun si o viata frumoasa. Singura conditie este sa va si placa meseria asta.
Va doresc multa bafta!
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Ultima modificare: Vineri, 1 Octombrie 2010
Av. NICULESCU-GORPIN, Avocat
Asta si fac...ma pregatesc pt Barou :)) doar ca luam in considerare toate variantele, printre care si medierea.
Nu e bine cum ganditi. Trebuie sa va concentrati pe o singura directie. Vrei Barou, ganditi-va numai la Barou. Vreti mediere, alegeti-o pentru ca va place, nu ca e mai simplu de intrat la ei decat la avocati. Apropos, e mai simplu, dar mai scump, costa vreo 50 de milioane cursurile, si au si niste taxe anuale mari.
Si daca tot va pregatiti pt. Barou, ar trebui sa stiti ca in potrivit Lg. 51, avocatii desfasoara activitati de mediere. Iar pana dati Dvs. examenul probabil vor intra in vigoare si modificarile la Lg. 51, in care se spune clar ca avocatii sunt mediatori de drept. Oricum era ciudat rau sa te duci, ca avocat, sa asisti clientul la mediator, la cererea lui, de unde sa pleci in 5 minute, cu tot cu client, cu partea adversa si cu avocatul ei, dupa ce constati ca domnul mediator, de formatie inginer horticultor, altfel foarte de treaba si bun cunoscator al culturilor de sera, nu facea diferenta intre competenta materiala si cea teritoriala a instantei, iar bietii oameni nu mai stiau ce sa creada, unde trebuie sa se judece.. Asa ca...
Bafta orice ati alege!

Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin

Alte discuții în legătură

Cum devii mediator? TurcuOvi TurcuOvi Cum poti se devi mediator si sa profesezi? Daca sunt recent absolvent al unei facultati este necesar sa treaca o anumita perioada pana sa pot lua parte la un ... (vezi toată discuția)
Avocatul- mediator? Mihaela Enache Mihaela Enache ART. 3 alin. (1) lit. f. din Legea 51/1995 spune:\" Activitatea avocatului se realizeazã prin:(..) f) [b]activitãti de mediere[/b]; Pe de alta ... (vezi toată discuția)
Angajare mediator florinplaton florinplaton As dori sa intreb care sunt conditiile de angajare ca mediator, unde trebuie sa ma interesez, cine face aceste angajari si daca faptul ca am absolvit ... (vezi toată discuția)