avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... absolvent de drept mediator
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

absolvent de drept mediator

Daca am absolvit facultatea de drept si fac cursul de mediator este suficient? Cum ramane cu acea conditie de vechime in munca de 3 ani?
Haideti sa inchidem subiectul, pentru ca situatia este simpla si clara. Inainte de reglementarea profesiei de mediator, medierea intra in activitatea avocatului. Chiar daca legea 51/1995 contine o singura referire la mediere, statutul profesiei detalia aceasta activitate in anumite limite. Totusi, toate acele prevederi din statut au fost abrogate de Hotararea UNBR nr. 10/2007. Scopul este foarte clar: cele doua profesii fusesera separate, astfel ca se impunea actualizarea. Ca legea 51 n-a tinut pasul... e o alta problema, dar cum s-a aratat si mai sus, acest lucru nu poate sa contravina dispozitiilor speciale din legea 192/2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum devii mediator? TurcuOvi TurcuOvi Cum poti se devi mediator si sa profesezi? Daca sunt recent absolvent al unei facultati este necesar sa treaca o anumita perioada pana sa pot lua parte la un ... (vezi toată discuția)
Avocatul- mediator? Mihaela Enache Mihaela Enache ART. 3 alin. (1) lit. f. din Legea 51/1995 spune:\" Activitatea avocatului se realizeazã prin:(..) f) [b]activitãti de mediere[/b]; Pe de alta ... (vezi toată discuția)
Angajare mediator florinplaton florinplaton As dori sa intreb care sunt conditiile de angajare ca mediator, unde trebuie sa ma interesez, cine face aceste angajari si daca faptul ca am absolvit ... (vezi toată discuția)