avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... absolvent de drept mediator
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

absolvent de drept mediator

Daca am absolvit facultatea de drept si fac cursul de mediator este suficient? Cum ramane cu acea conditie de vechime in munca de 3 ani?
Multumesc pt sfaturi!
ralu21 a scris:

Incercati la Barou. Se da admitere in Noiembrie. Si, apropos, avocatii sunt mediatori de drept, asa ca nu mai trebuie sa platiti cursurile ca sa fiti mediator. E suficient sa va pregatiti bine pentru admiterea ca avocat stagiar si veti avea un viitor foarte bun si o viata frumoasa. Singura conditie este sa va si placa meseria asta.
Va doresc multa bafta!
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin


Cu tot respectul, informatia este gresita.
Avocatii nu sunt mediatori de drept.
Va rog sa studiati legislatia.

Dragos
Cu tot respectul, informatia Dvs. este gresita.
Vezi art. 3 al 1.pct.f Lg. 51/1995.

Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin

Daca nu scoatem cuvintele din context, si citim tot articolul 3 din Lg.51/1995, urmeaza tot la art 3 si alineatul 2, astfel:
alin 2) "Activitatile prevazute la alin. (1) se exercita numai de avocat, daca legea nu prevede altfel "

Iar,Lg 192/2006, actualizata, prevede " avizarea si autorizarea" ca mediator autorizat.

Daca din Lg. 51/1995, am scoate din context "Activitatile prevazute la alin. (1) se exercita numai de avocat", inseamna ca numai avocatii au voie sa medieze?

Cu tot respectul !
Avocatii nu sunt si nu vor fi mediatori de drept, in sensul legii 192/2006. Acea prevedere si legea avocatului nu se refera la medierea din legea mediatorului, ci la faptul ca avocatul incearca impacarea partilor, si atat. Medierea inseamna mult mai mult si cu totul altfel decat incearca un avocat impacarea dintre parti.
Acel articol din legea 51/1995 a nascut si va naste multe polemici intre avocati si mediatori.
Legea 192/2006 este insa foarte clara si oricate proiecte au initiat si vor mai initia avocatii, nu se va pune niciodata semnul egal intre avocat si mediator fara ca avocatul sa urmeze cursul de mediere.

In alta ordine de idei initiatorul discutiei a afirmat la un moment dat ca un absolvent de drept nu are alta varianta decat sa ajunga vanzator...

Continui raspunsul in considerarea acestei afirmatii:

Cand ati dat examen de admitere la aceasta facultate nu ati ,
luat in considerare si aspectul activitatii care va fi desfasurata dupa terminarea facultatii?
Nu stiati ca variantele sunt:
-examen la INM pentru magistratura
-examen la barou pentru avocatura
-examen, cand este cazul si se scot la concurs, pentru notariat
-ocuparea unei functii de consilier juridic ?

Posibilitati exista, deci, dar totul este sa stiti ce doriti.

Facultatea de drept este printre putinele facultati dupa absolvirea careia se dau o serie de examene pentru a incepe sa profesezi.
Nu e ca la altele: urmezi cursurile, iti dai licenta si gasesti un post pe care incepi sa profesezi.
Dar acest lucru trebuie sa il stii din primul moment in care te gandesti sa te inscrii la facultate.
Multi se inscriu pentru ca "suna " bine si "da " bine sa spui ca esti absolvent de drept.

Uneori, cand aflu cine mai este absolvent/absolventa de drept, parca imi e jena ca am facut aceasta facultate, ca sunt cumva colega cu aceste persoane...

Sunt persoane care se inscriu si urmeaza cursurile acestei facultati, bineinteles la una cu plata, apoi afland ce are de facut pana la a ajunge sa practice, renunta si se inscriu la alta, deoarece realizeaza ca nu fac fata cerintelor.

Sunt mii de absolventi de drept scosi pe banda rulanta de facultatile particulare, care se mandresc cu diploma ...si atat.

Sigur ca putini stiu ca in anii '80, la Facultatea de Drept Bucuresti erau 22 de candidati pe un loc.
Acest procent spune multe. Se intra doar cu medii peste 8,40, dar absolventii ajungeau renumiti in domeniu si practicau profesia cu mult respect ,deoarece o invatasera de la personalitati dintre care multe nu mai sunt printre noi...

Probabil ca suna desuet ceea ce am povestit dar parca doare indiferenta cu care este tratata aceasta nobila facultate de catre tinerii de azi.
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2011
ContSters193035, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum devii mediator? TurcuOvi TurcuOvi Cum poti se devi mediator si sa profesezi? Daca sunt recent absolvent al unei facultati este necesar sa treaca o anumita perioada pana sa pot lua parte la un ... (vezi toată discuția)
Avocatul- mediator? Mihaela Enache Mihaela Enache ART. 3 alin. (1) lit. f. din Legea 51/1995 spune:\" Activitatea avocatului se realizeazã prin:(..) f) [b]activitãti de mediere[/b]; Pe de alta ... (vezi toată discuția)
Angajare mediator florinplaton florinplaton As dori sa intreb care sunt conditiile de angajare ca mediator, unde trebuie sa ma interesez, cine face aceste angajari si daca faptul ca am absolvit ... (vezi toată discuția)