avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de comodat între societãþi comerciale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de comodat între societãþi comerciale

Buna ziua,

Contractul de comodat se poate incheia intre doua societati, persoane juridice?
Acesta trebuie inregistrat la adminstratia financiara ?
Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 14:25, 4 Decembrie 2012
Revin cu ceea ce am spus acum cateva zile, un contract prin care ambele parti isi creeaza drepturi si obligatii prin bunurile care se "schimba" intre ele in vederea desfasurarii obiectului lor de activitate si obtinerii de profit, este total acoperitor si se pot deduce si amortiza si tot ceea ce mai trebuie.
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2012
ContSters259670, utilizator
Uffffff..... Contract de comodat: contract de folosinta cu titlu gratuit, utilizatorul fiind detentor precar. Se pot prinde la "obligatiile partilor" cheltuielile ce se nasc: de intretinere/folosinta, mancare la cai, luciu de masina, etc.... , precum si "alte despagubiri" in caz de distrugere totala sau partiala. Toate aestea se stabilesc cu acordul partilor contractante. Ce agreaza fiscul... este problema lor. Eu, societate, pot sa donez, sau sa imprumut un bun, fara sa am pretentia de a genera profit. Asadar, puteti sa incheiati doua contracte de comodat. Unul, prin care societatea dvs. da echipamentul in folsinta gratuita, iar prin cel de-al doilea, vi se dvs. spatiu in folosinta. Perioada de valabilitate se face pe perioada agreata. Contractul poate fi stins si inaintea termenului , prin restituirea anticipata a bunului.
Catalina Covaliu a scris:

................... Ce agreaza fiscul... este problema lor. .................


Nu este chiar asa. Daca nu tii cont de prevederile fiscale, risti sa te trezesti cu cheltuieli neprevazute care pot ajunge la valori considerabile.
Este adevarat ca o firma poate sa incheie ce contracte doreste, insa tratamentul fiscal trebuie sa fie cel corect.
cum spuneam mai sus, puteti sa incheiati ce acte doriti, dar cand vin aia de la FISC le reincadreaza cum le convine lor....

Daca e vorba de cladire pe serele aveti pe cheltuieli cel putin urmatoarele: amortizarea cladirii, impozitul pe cladire, asigurare, utilitati, eventual reparatii, etc. Daca faceti un comodat, dar aceste cheltuieli continua sa apara pe serele, FISC-ul le va considera nedeductibile si va va calcula impozit 16% la ele + majorari si penalitati.

E alegerea dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
kres, utilizator
Corecta afirmatia facuta de @kres pentru ca scopul principal al unei societati(inca comerciale) este acela de a obtine profit si nicidecum de a face acte de binefacere cu bunurile din dotare. Actiunile de "binefacere"intra la alt capitol cu alte conditii...

Alte discuții în legătură

Contracte intre persoane juridice - lamurire DAIANA_ DAIANA_ E vineri azi...probabil cu totii ne gandim la weekend, insa poate unii dintre cei ce frecventeaza acest forum isi mai gasesc rabdarea sa-mi acorde un raspuns ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat locuinta OIL OIL DACA INCHEI IN CONTRACT COMODAT LOCUINTA IN CALITATE DE COMODANT, AM OBLIGATIA INREGISTRARII LA FISC ? ACESTUI CONTRACT II TREBUIE NEAPARAT AVIZUL NOTARULUI ? (vezi toată discuția)
Contract comodat bulzanv bulzanv Firma noastra a luat un credit pt achizitia unei locuinte pe persoana fizica ,Ulterior a facut contract de comodat intre firma si persoana fizica privind ... (vezi toată discuția)