avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de comodat între societãþi comerciale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de comodat între societãþi comerciale

Buna ziua,

Contractul de comodat se poate incheia intre doua societati, persoane juridice?
Acesta trebuie inregistrat la adminstratia financiara ?
Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 14:25, 4 Decembrie 2012
Prin intrebarea initiala consider ca problema pusa era, daca acest contract presupune inregistrarea unor venituri purtatoare de impozite si taxe.Consider corect raspunsul ca in cazul a doua societati comerciale nu are ce cauta un contract de comodat(nepurtator de venit)datorat cauzelor explicate de antevorbitorii mei, insa un contract prin care dau in folosinta un bun(utilaj) in schimbul unui spatiu, ambele societati vor inregistra atit venit cit si cheltuiala.
Toate bune daca ambele societati sint platitoare de TVA.
In cazul in care una din societati nu este platitoare de TVA, UNA DIN SOCIETATI VA INREGISTRA PIERDERE IAR CEALALTA SOCIETATE VA INREGISTRA TVA DE PLATA.
Buna ziua,
Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva:doresc sa-mi infiintez o firma si nu stiu intre cine trebuie semnat contractul de comadat:intre comodant si eu persoana fizica sau intre el si eu ca viitoare firma???Nu inteleg cum trebuie sa procedez.Va rog mult sa ma ajutati!
Contractul de comodat se semneaza pe de o parte de proprietarii spatiului respectiv si de catre reprezentantul societatii(in curs de constituire sau deja infiintata) pe de alta parte.
Faceti intai rezervarea denumirii firmei la RECOM apoi, in contractul de comodat, pe persoana juridica, faceti mentiunea "societate in curs de constituire la data semnarii contractului de comodat, reprezentata de dl. /dna......."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte intre persoane juridice - lamurire DAIANA_ DAIANA_ E vineri azi...probabil cu totii ne gandim la weekend, insa poate unii dintre cei ce frecventeaza acest forum isi mai gasesc rabdarea sa-mi acorde un raspuns ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat locuinta OIL OIL DACA INCHEI IN CONTRACT COMODAT LOCUINTA IN CALITATE DE COMODANT, AM OBLIGATIA INREGISTRARII LA FISC ? ACESTUI CONTRACT II TREBUIE NEAPARAT AVIZUL NOTARULUI ? (vezi toată discuția)
Contract comodat bulzanv bulzanv Firma noastra a luat un credit pt achizitia unei locuinte pe persoana fizica ,Ulterior a facut contract de comodat intre firma si persoana fizica privind ... (vezi toată discuția)