Prin intrebarea initiala consider ca problema pusa era, daca acest contract presupune inregistrarea unor venituri purtatoare de impozite si taxe.Consider corect raspunsul ca in cazul a doua societati comerciale nu are ce cauta un contract de comodat(nepurtator de venit)datorat cauzelor explicate de antevorbitorii mei, insa un contract prin care dau in folosinta un bun(utilaj) in schimbul unui spatiu, ambele societati vor inregistra atit venit cit si cheltuiala.
Toate bune daca ambele societati sint platitoare de TVA.
In cazul in care una din societati nu este platitoare de TVA, UNA DIN SOCIETATI VA INREGISTRA PIERDERE IAR CEALALTA SOCIETATE VA INREGISTRA TVA DE PLATA.
Buna ziua,
Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva:doresc sa-mi infiintez o firma si nu stiu intre cine trebuie semnat contractul de comadat:intre comodant si eu persoana fizica sau intre el si eu ca viitoare firma???Nu inteleg cum trebuie sa procedez.Va rog mult sa ma ajutati!
Contractul de comodat se semneaza pe de o parte de proprietarii spatiului respectiv si de catre reprezentantul societatii(in curs de constituire sau deja infiintata) pe de alta parte.
Faceti intai rezervarea denumirii firmei la RECOM apoi, in contractul de comodat, pe persoana juridica, faceti mentiunea "societate in curs de constituire la data semnarii contractului de comodat, reprezentata de dl. /dna......."
Contract comodat
bulzanv
Firma noastra a luat un credit pt achizitia unei locuinte pe persoana fizica ,Ulterior a facut contract de comodat intre firma si persoana fizica privind ... (vezi toată discuția)