avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contract de inchiriere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contract de inchiriere

BUNA ZIUA! Daca sinteti amabil sa ma ajutati cu citeva informatii, va rog. Anul trecut, septembrie 2011, am preluat o locuinta sociala de la primarie al carui fost chirias a primit ordin de evacuare pentru neplata chiriei si a intretinerii. Locuinta am preluat-o cu datoriile de la intretinere de la fostul chirias dar fara datoriile de la chirie. Contactul meu de inchiriere a fost facut pe o perioada de un an de zile. La preluare am facut un acord in scris cu asociatia de locatari si primarie ( nu prin notariat) pentru plata datoriilor de 35000 lei catre asociatia de locatari in mod esalonat in termen de un an. Din pacate nu am reusit sa onorez acordul decit cu 10% din datoria 'fostului' dar separat mi-am achitat in fiecare luna intretinerea mea si chiria si restul de utilitati. Acum trebuie sa inchei un nou contract de inchiriere cu primaria. In aceste conditii pot sa fiu evacuata? Sau daca vine fostul chirias si plateste integral datoriile ma da afara si ii reinnoieste lui contractul?-(asa cum sustine asociatia de locatari)
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:20, 19 Octombrie 2012
Incercati si realizati ceea ce v-ati angajat prin contract. Prin contract aveti obligatia sa platiti suma de 35000 lei si trebuie sa o platiti. Sigur ca in cazul ca nu platiti, proprietarul (primaria) are motive intemeiate sa rezilieze contractul cu dv sau la expirarea acestuia sa aloce acea locuinta altei persoane.
Primaria poate sa-l inchirieze fostului, actualului sau oricarui alt chirias care are dreptul la o semenea locuinta (si sunt destule persoane in aceasta situatie) si care plateste conform contractului.
Deocamdata dv nu v-ati indeplinit obligatiile din contract.
Daca vi le indepliniti, aveti sansa prelungirii contractului, iar daca nu, sansele scad simtitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii primarie (proprietar apartamente) catre asociatie CristiGanea CristiGanea Buna ! Problema este in felul urmator:In 2008 au fost evacuati 2 familii din locuinta de catre primarie,primaria fiind proprietarul apartamentelor,aceste ... (vezi toată discuția)
Lamuriri privind obligatiile chiriasilor din locuintele sociale PICATURICA PICATURICA DE CURAND AM OBTINUT DE LA PRIMARIE O LOCUINTA SOCIALA(NU ANL). FOSTUL CHRIAS AVEA DATORII ATAT LA CHIRIE CAT SI LA INTRETINERE.PENTRU A MI SE INTOCMI DOSARUL ... (vezi toată discuția)
Datorii asociatie locatari lila2006hd lila2006hd Suntem firma privata , avem cateva locuinte inchiriate la persoane fizice. In 2008 am facut o evacuare silita, locuinta nemaifiind inchiriata pana in prezent ... (vezi toată discuția)