Suntem firma privata , avem cateva locuinte inchiriate la persoane fizice. In 2008 am facut o evacuare silita, locuinta nemaifiind inchiriata pana in prezent ; avem o solicitare pentru inchiriere a acestei locuinte iar de la Asociatia de locatari i s-a comunicat viitorului chirias ca trebuie sa achite datoriile restante ( taxe comune si alte contributii la diverse reparatii ale blocului ) ale fostului chirias din anul 2003 pana in mai 2008 , este legal ?
Da este legal ca asociatia sa-si recupereze datoriile fie de la noul chirias sau cel mai bine de la dv ca proprietar care erati obligat sa le recuperati de la fostul chirias. Eu v-as da in judecata pe dv.
Din cate stiu , asociatia a incercat sa recupereze o parte din sume dar nu au putut sa argumenteze cu acte toate sumele si astfel pana la aceasta data nu au mai facut nici o plangere , aceste datorii nu se prescriu daca a trecut asa mult timp ?
Pai ce fel de firma privata sunteti? Aveti grija ca chiriasii sa va achite doar c/val chiriei, in rest in contractul de inchiriere, nu ati prevazut clauze in care chiriasul este obligat sa-si achite si costurile la as. prop. ? Eu stiam ca asa ceva se intampla cu spatiile de ”la stat”, dar la o firma privata???
Pe de alta parte, consider ca as. prop. a dormit in papuci daca abia acum vrea sa-si recupereze debitele, Sunt de acord cu postare facuta de dl. Adrian Tudor, de altfel si legea spune ca proprietarul se face raspunzator de toate aspectele privind proprietatea.
Acum dvs. astepati ca sumele sa fie prescrise! Bravos natiune... chiar ca asociatia respectiva isi merita soarta daca nu a incheiat cu firma dvs. o conventie...