avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchiriere locatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchiriere locatie

Buna ziua ,as avea nevoie putin de ajutorul dumneavoastra!Am ogarsoniera pe care vreau sa dau in chirie cu contract pentru o persoana care vrea sa ifinteze o firma si vreab sa aiba sediul firmei pe adresa mea. (persoana respectiva e din alt judet).As vrea sa stiu daca ma afecteaza pe mine in viitor daca firma acumuleaza datorii si pleaca de la mine si eu de exemplu as vrea sa vind garsoniera sau la ce trebuie sa am grija cind fac contractul cu el, VA multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:09, 21 Ianuarie 2014
De ce nu face firma la el acasa si vrea sa faca pe garsoniera dumneavoastra?
Eu am facut un amarat de buletin si am jurat sa nu mai fac asa o prostie!
Ce aveti de castigat ca face firma la dumneavoastra, ca inchiriaza garsoniera si platiti bani la Circa Financiara, nu gasiti 1-2 studenti care sa fie linistiti?
Daca firma face datorii catre asociatie, dv. fiind proprietarul garsonierei, raspundeti direct, fiind obligat sa achitati aceste datorii.
Ca puteti sau nu sa va recuperati eventualele restante de la chirias este numai problema dv.

Iar in cazul vanzarii garsonierei va trebui sa fiti cu plata la zi a cotelor de intretinere.
Prin definitie, dvs. ca proprietar puteti dispune cum doriti de proprietatea personala, asa ca:
- puteti inchiria locuinta unei persoane fizice sau juridice in conditiile aratate de dvs., adica cu contract de inchiriere si declararea la ANAF a veniturilor;
- stabilirea sediului social al unei firme intr-un spatiu de locuit cu sau fara transformarea acestui spatiu in spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, dar numai cu avizul com. ex. al as. prop. si cu acordul prealabil al vecinilor direct afectati (sus-jos, drepta-stanga); pentru acest lucru trebuie sa descarcati de pe site-ul registrului comertului un formular special, care dupa completare si obtinerea acordului de la as. prop. o sa-l depuneti la RC;
- in contractul de inchiriere al spatiului trebuie prevazute clauze clare privind obligatiile chiriasului de achitare a costurilor cu intretinerea, insa raspunderea in fata as. prop. va revine in totalitate dvs. ca proprietar;
- pentru a preveni un asemenea incident, dvs. trebuie sa tineti legatura indeaproape cu as. prop. si sa faceti verificari asupre situatiei debitelor; bine ar fi ca dvs. sa percepeti o suma in avans - ca si garantie care sa acopere eventual o perioada stipulata in contractul de inchiriere in care puteti sa somati chiriasul sa evacueze spatiul inchiriat;
- vinderea proprietatii de la bloc se face in conditiile in care nu aveti debite la as. prop., situatie dovedita la notariat printr-o adeverinta de la as. prop.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii asociatie locatari lila2006hd lila2006hd Suntem firma privata , avem cateva locuinte inchiriate la persoane fizice. In 2008 am facut o evacuare silita, locuinta nemaifiind inchiriata pana in prezent ... (vezi toată discuția)
Transformare destinatie spatiu locuit garsoniera in spatiu comercial adora2013 adora2013 Buna ziua, Sunt proprietara unei garsoniere inchiriata unei firme -salon coafor . Chiriasul doreste schimbarea destinatiei garsonierei din satiu de locuit in ... (vezi toată discuția)
Reparatii chirias Danielle313 Danielle313 Stau intr-un bloc de garsoniere si apartamente, numai cu chiriasi. Proprietarul calculeaza la sfarsitul lunii toate cheltuielile si eu platesc chiria si ... (vezi toată discuția)