avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... infractiunile concurente in codul penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

infractiunile concurente in codul penal

ca sa fie concurente doua sau mai multe infractiuni este esential ca aceste infractiuni sa fie savarsite de aceeasi persoana inainte de a fi condamnata definitiv pentru vreuna din ele.
ma intreb daca este corect cum procedeaza marea majoritate a instantelor in sensul ca , daca o persoana savarseste o infractiune este judecata , executa in regim de detentie ,se libereaza iar dupa liberare savarseste o noua infractiune. in mod normal contopeste noua pedeapsa cu restul ramas neexecutat din vechea pedeapsa si ramane de executat pedeapsa rezultanta in urma contopirii numai ca infractorul face un autodenunt pentru o fapta savarsita inainte de prima executata situatie in care cere contopirea tuturor celor trei pedepse si deducerea perioadelor executate.
din punctul meu de vedere din moment ce deja intervenise o condamnare definitiva,fapta luata pe autodenunt nu mai este concurenta cu ultima.
in cel mai bun caz ar fi trebuit sa primeasca condamnare pentru fapta luata pe autodenunt si sa se considere executata pedeapsa.
sau sa se aplice o pedeapsa , sa se contopeasca cu prima executata si acestea sa se cumuleze cu ultima savarsita si sa se deduca ce s-a executat.
astept pareri , multumesc
Cel mai recent răspuns: avocat_penalist , utilizator 19:44, 18 Octombrie 2012
Stimate domn,

Dupa cum este legea asa este si situatia.
Problema de fapt apare acolo unde in realitate doar unii dintre infractori beneficiaza de aceasta facilitate in timp ce altii nu...
Este vorba de un aspect care depinde foarte mult de organul de politie care are in ajutorul sau o lege din epoca comunista pentru ca in acea vreme nu trebuia sa existe AN-uri.
In acea vreme toate cazurile trebuiau rezolvate si toti infractorii prinsi si dovediti.

De aici mai departe, fiecare poate aprecia daca este sau nu corect, daca este sau nu corecta legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezultatul contopirii executare mezgageza mezgageza daca instanta descopera ca am mai multe pedepse cu suspendare contopeste din oficiu? voi fi citat sau intr o zi aflu ca am o pedeapsa cu executare si au emis ... (vezi toată discuția)
Transformarea recidivei in concurs manuel.t manuel.t Bunaseara. Am si eu o mare nelamurire. O cunostinta mi-a povestit recent ca a savarsit 3 infractiuni: - Infractiunea 1. Furt calificat savarsit in ianuarie ... (vezi toată discuția)
Deducere sau contopire? roberto3 roberto3 Buna ziua! In urma cu 10 o persoana savarseste o fapta pentru care este inchis. Executa o parte din pedeapsa apoi este liberat conditionat. Dupa nici 2 ... (vezi toată discuția)