ca sa fie concurente doua sau mai multe infractiuni este esential ca aceste infractiuni sa fie savarsite de aceeasi persoana inainte de a fi condamnata definitiv pentru vreuna din ele.
ma intreb daca este corect cum procedeaza marea majoritate a instantelor in sensul ca , daca o persoana savarseste o infractiune este judecata , executa in regim de detentie ,se libereaza iar dupa liberare savarseste o noua infractiune. in mod normal contopeste noua pedeapsa cu restul ramas neexecutat din vechea pedeapsa si ramane de executat pedeapsa rezultanta in urma contopirii numai ca infractorul face un autodenunt pentru o fapta savarsita inainte de prima executata situatie in care cere contopirea tuturor celor trei pedepse si deducerea perioadelor executate.
din punctul meu de vedere din moment ce deja intervenise o condamnare definitiva,fapta luata pe autodenunt nu mai este concurenta cu ultima.
in cel mai bun caz ar fi trebuit sa primeasca condamnare pentru fapta luata pe autodenunt si sa se considere executata pedeapsa.
sau sa se aplice o pedeapsa , sa se contopeasca cu prima executata si acestea sa se cumuleze cu ultima savarsita si sa se deduca ce s-a executat.
astept pareri , multumesc
Dupa cum este legea asa este si situatia.
Problema de fapt apare acolo unde in realitate doar unii dintre infractori beneficiaza de aceasta facilitate in timp ce altii nu...
Este vorba de un aspect care depinde foarte mult de organul de politie care are in ajutorul sau o lege din epoca comunista pentru ca in acea vreme nu trebuia sa existe AN-uri.
In acea vreme toate cazurile trebuiau rezolvate si toti infractorii prinsi si dovediti.
De aici mai departe, fiecare poate aprecia daca este sau nu corect, daca este sau nu corecta legea.