avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire casa ? Sau bani ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire casa ? Sau bani ?

Buna seara,
Un barbat si o femeie,sunt concubini. Impreuna au cumparat o gospodarie,casa si terenul aferent. Dupa cativa ani,au intervenit certuri intre ei si au ajuns sa nu mai doreasca sa convietuiasca impreuna.
Contractul de vanzare-cumparare este intocmit pe numele ambilor,cu cote de 1/2 fiecare.
Au ajuns la o intelegere,ca barbatul sa-i dea femeii o suma de bani,in schimbul renuntarii la cota ei de 1/2 din gospodaria cumparata impreuna,initial un avans,apoi rate pana la achitarea intregii sume convenite.
Cum anume trebuie procedat,pentru ca barbatul sa nu poata sa o pacaleasca (sa-i dea avansul,apoi sa nu-i mai dea nimic...)
Se poate face acest demers la notar,sau in instanta ?
Care ar fi forma inscrisului la notar si cum se poate pune o clauza ca in termen de.....sa-i achite restul de bani,iar in caz contrar sa fie nul inscrisul si sa piarda si avansul ori suma ce o da pana la data respectiva ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 22:13, 18 Octombrie 2012
La notar. Act de partaj. Obligaţia de sultă se va înscrie în CF.

mergeti la un notar si stie el ce anume are de trecut , totusi sa cereti ca in caz de neplata a unei rate sau mai multe in functie de cum va intelegeti cu cealalta parte sa piarda inclusiv avansul si ratele pe care le achitat deja
Se va intocmi un act de partaj daca sulta se va achita in rate, notarul ar fi Bine sa introduce in act si pactul comisoriu pentru neplata oricarei dintre rate. Sulta oricum se va nota la cartea funciara, iar ea se va radia dupa declaratia autentica pe care o va da cel care va incasa sulta la plata ultimei rate, transe.
Va multumesc.Am inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt divortata si impreuna cu fostul sot am cumparat ... nutimarin nutimarin Buna ziua, sunt divortata si impreuna cu fostul sot am cumparat un apartament cu credit. Fostul sot a ramas in casa si plateste rata in continuare iar eu ... (vezi toată discuția)
Partaj prin hotarare judecatoreasca mioara54 mioara54 Buna seara,va rog mult sa ma ajutati intr-o situatie dificila.Sint doua persoane Xde gen feminin si Y de gen masculin.Aceste doua personaje dupa o prietenie ... (vezi toată discuția)
Masuri de prevedere pentru o fata inainte si dupa casatorie ttudor diana ttudor diana Buna ziua!As dori sa cer un sfat persoanelor in cunostinta de cauza,dornice de a ajuta pe cineva in situatia mea.Sunt cu un baiat de cativa ani de zile,cu care ... (vezi toată discuția)