avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Masuri de prevedere pentru o fata inainte si dupa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Masuri de prevedere pentru o fata inainte si dupa casatorie

Buna ziua!As dori sa cer un sfat persoanelor in cunostinta de cauza,dornice de a ajuta pe cineva in situatia mea.Sunt cu un baiat de cativa ani de zile,cu care ma voi casatori.El are un apartament,proprietate personala,in tara.Desi traim in concubinaj,suntem separati cu banii,insa toata treaba casnica o fac eu.Dupa casatorie,el a decis sa vanda apartamentul lui,pentru a ne lua altul mai mare si mai confortabil.Am inteles ca in caz de divort,valoarea apartamentului sau ii revine lui,lucru care mi se pare foarte corect.Insa restul banilor investiti,cum se va calcula,tinand cont de faptul ca un timp noi am lucrat in afara tarii,eu lucrand ilegal?Am auzit de cazuri in care femeia,desi a adus aceeasi bani in casa ca si barbatul,desi a facut si munca menajera si a crescut si un copil, doi,in cazul in care nu a putut demonstra veniturile castigate a ramas in pierdere.aceasta perspectiva ma cam sperie.ce as putea face pentru a preveni o astfel de situatie nefericita?in ce as mai putea investi banii castigati de amandoi,din moment ce apartamentul deja il are el?multumesc!
1. Pastrati chitantele si facturile investitiilor facute pe numele Dvs.
2. Daca contribuiti la cumpararea apartamentului nou, puteti inscrie coproprietatea in cota cu care contribuiti.
3 Staruiti in a face o conventie cu sotul Dvs. care sa rezolve o eventuala situatie nefericita si sa recunoasca contributia Dvs.
1 e o idee buna. Si doi, dar trebuie sa intocmiti contractul la un specialist, nu standard la notar, si sa fie foarte clar specificat in el: cota parte din pret a fiecaruia, corespunzator cotei; de unde provin banii fiecaruia etc.
3 nu e valabil, o conventie privitoare la un partaj viitor sau care ar ajuta un partaj viitor nu va fi luata in seamna avand in vedere relatiile de cuplu, bazate pe incredere, situatia in care, se cunoaste, una sau alta dintre parti mai semneaza si cu ochii inchisi...
Daca va prezentati la un avocat sau jurist care sa va faca un contract bun, prezumtiile din el vor fi greu de desfacut. :D Greu sau exagerat de greu.

Chestiunea cu munca din casa nu are relevanta... normal e sa contribuiti amandoi dar e alegerea fiecaruia asta. Adica, nici eu nu fac atata munca in casa, insa aranjez concedii, contractez specialisti de cate ori e nevoie pentru orice lucru ce ne priveste si le urmaresc munca... ma ocup de partea financiara ca investitii etc... Adica muncesc si eu pentru acest cuplu, nu inseamna ca stau. ;)
ba ,parerea mea,e ca are relevanta.de acord ca un barbat face multe alte lucruri pe langa casa in putinul timp ramas liber cand vine de la lucru,insa pentru majoritatea femeilor menajul casei este un al doilea serviciu,nu sporadic,ci zilnic,multe ore,in afara celuilalt serviciu.si din pacate,uneori nerecunoscut.
insa daca cel de al doilea apartament va fi trecut pe numele amandurora,specificandu-se provenienta sumei din primul apartament,nu ar fi mai simplu?
Dar noi vrem sa facem asa:sa vanda primul apartament si suma obtinuta sa o dea ca un avans la urmatorul,iar restul neplatit il vom achita in rate.In caz de divort,nu ma intereseaza suma obtiunta din partea lui de apartament,ci ratele pe care le platim impreuna.Insa le vom plati si din banii obtinuti in afara tarii,iar eu in acest caz am lucrat la "negru",neputand demonstra provenienta lor.Voi avea dreptul la suma achitata in rate,in acest caz,daca apartamentul va fi achizitionat dupa casatorie si va fi trecut pe numele amandurora?Dar daca va fi trecut doar pe numele lui,insa va fi achizitionat dupa casatorie,ratele fiind achitate insa de amandoi?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Martie 2008
ttudor diana, utilizator
Chestiune cu munca in casa nu are relevanta in aceasta speta. daca dv. stiti altfel...
Nu intru in detalii referitoare la al doilea serviciu al femeii, e alegerea ei si nu serviciu fortat.
Daca faceti astfel actul e foarte bine, insa daca actul nu e profesionist, clar, tot la instanta ajungeti.
De aceea v-am sfatuit sa mergeti la un avocat sa vi-l intocmeasca.
Bafta!

Alte discuții în legătură

Divorț studenta cu un copil de 1,4 luni RoxanaMarria RoxanaMarria Bună ziua, Sunt studenta în anul 5 (mai am încă un an pana termin), căsătorita civil din 2016. Avem împreună un copil de 1 an și 4 luni. Eu și ... (vezi toată discuția)
Mostenire ramonacancu ramonacancu s-a facut act de mostenire pe numele sotului meu.mama si sora lui au renuntat la dreptul lor asupra acelui teren.casa pe care urmeaza sa o ridicam acolo va fi ... (vezi toată discuția)
Partaj intre soti monak monak Buna ziua, Sunt casatorita de 10 ani. Inainte de casatorie eu am avut un apartamant . Dupa casatorie l-am vandut, am accesat un credit bancar si am ... (vezi toată discuția)